8 martie în război: de la îndârjirea femeilor din Ucraina, la propaganda lui Putin

Femeile din Ucraina, care au urmat un stagiu militar, au transmis că se alătură bărbaților în lupta împotriva armatei din Rusia, în timp ce Vladimir Putin le încurajează pe femeile din țara lui să „fie mândre de soldații lor”.

8 martie în război: de la îndârjirea femeilor din Ucraina, la propaganda lui Putin

Femeile din Ucraina, care au urmat stagiu militar, au transmis un mesaj puternic în ziua de 8 martie: se alătură bărbaților în războiul împotriva Rusiei. După ce nici cea de-a treia rundă de negocieri între Ucraina și Rusia nu s-a soldat cu o concluzie clară, forțele armate iau atitudine.

Femeile din Ucraina se alătură bărbaților în războiul cu Rusia

Extinzând sprijinul armatei ucrainene, femeile cu stagiu militar din țara sfâșiată de război au promis că vor lupta cu armata rusă și vor câștiga războiul aflat în desfășurare. Într-un mesaj video, liderul acestora a precizat că mai mulți copii au fost duși în zone sigure, în timp ce femeile sunt pregătite să se alăture armatei ucrainene care a fost „binecuvântată să ne protejeze pământul”.

„Suntem femei din Ucraina. Ne-am binecuvântat bărbații să ne protejeze pământul. Ne-am dus deja copiii în locuri sigure, deci fondul genetic al națiunii noastre este protejat. Ne alăturăm bărbaților și armatei ucrainene. Vom distruge inamicii din Ucraina. Vom distruge inamicii din fiecare oraș, fiecare sat, fiecare pădure și de pe fiecare câmp de luptă. Glorie Ucrainei!„, a declarat liderul.

Mesajul lui Vladimir Putin pentru femei de 8 martie

În timp ce femeile din Ucraina se unesc pentru a lupta alături de bărbați în războiul care ține de aproximativ două săptămâni, Vladimir Putin a făcut o serie de declarații potrivit cărora armata rusă nu va face apel la rezerviști pentru operațiunea militară din Ucraina.

„Aș dori să subliniez că recruții nu participă și nu vor lua parte la ostilități și că nu va exista nicio chemare suplimentară a rezerviștilor din rezervă. Misiunile sunt îndeplinite numai de trupe profesioniste”, a spus el într-o adresă video adresată femeilor cu ocazia Ziua Internațională a Femeii sărbătorită pe 8 martie, care a fost postată pe site-ul Kremlinului.

Putin s-a adresat mamelor, soțiilor, surorilor, mireselor și prietenelor soldaților și ofițerilor ruși „care se află acum în luptă pentru apărarea Rusiei în timpul unei operațiuni militare speciale”. Potrivit președintelui rus, acestea ar trebui să fie mândre de soldații care se află acum pe front, „așa cum țara este mândră de ei”.

„Înțeleg că vă îngrijorați pentru persoanele iubite și membrii familiilor voastre. Puteți fi mândri de ei, așa cum toată țara este mândră de ei și își face griji pentru ei împreună cu voi.”, le-a transmis Vladimir Putin femeilor din Rusia, a cărora prieteni, soți sau membri ai familiei se află în mijlocul bombardamentelor din Ucraina.

Zelenski renunță la aderarea țării la NATO

În ziua a 13-a de atacuri în mai multe regiuni ucrainene, președintele Volodimir Zelenski a făcut o serie de declarații referitoare la poziția Ucrainei. Potrivit liderului, țara este pregătită să renegocieze cu Rusia, însă nu va capitula. Ba mai mult, Zelenski a precizat că a renunțat la aderarea NATO întrucât „NATO nu este pregătită să accepte Ucraina”.

„În primul rând, sunt pregătit pentru un dialog, dar nu suntem pregătiți pentru capitulare. Pentru că nu este vorba despre mine, este despre oamenii care m-au ales. În ceea ce privește NATO, mi-am pierdut interesul pentru această problemă după ce ne-am dat seama că NATO nu este pregătită să accepte Ucraina. Alianței îi este frică de o confruntare cu Federația Rusă, nu este vorba despre mine, ci despre oamenii care m-au ales”, a spus Zelenski.

Citește și:
Mesajul Papei Francisc despre războiul din Ucraina: „seamănă moarte, distrugere și nenorocire'

FOTO: Twitter

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle