Tipuri de schimbări pozitive din viața ta care sunt benefice și în cuplu

Nu de puține ori acele schimbări benefice pe care le faci tu pentru tine, strict legate de viața ta, au impact pozitiv și în relația cu partenerul. Ce ai putea lua în calcul.

Tipuri de schimbări pozitive din viața ta care sunt benefice și în cuplu

Ai observat că atunci când arunci o pietricică într-un lac, cercurile de apă formate ating uneori chiar și malul și se duc mult către centrul lacului. Așa se întâmplă și cu schimbările pe care le întreprinzi la nivel personal. Impactează diverse alte arii ale vieții tale, inclusiv cuplul, fie că deja locuiți împreună sau încă nu ați făcut acest pas important.

Ții cont de ceea ce are nevoie corpul tău

Epuizarea, burnout-ul de la serviciu, te fac mai puțin disponibilă. Ești mereu obosită și ca atare nu mai ai energie pentru a ieși în oraș, a pleca la final de săptămână undeva. Îți vine doar să stai în pat sau să lâncezești pe canapea, nici vorbă de activități mai solicitante precum un traseu montan, să zicem. În plus, oboseala, lipsa somnului îți alterează starea de spirit. Ești mai irascibilă, prea puțin răbdătoare și îți va fi mult mai greu să îți gestionezi emoțiile negative. De aici până la multiple certuri cu partenerul mai este doar un pas. Având grijă de tine (somn suficient, alimentație sănătoasă, sport, echilibrul viață personală-viață profesională) vei avea și o dispoziție mai bună în relație.

Nu te forța

Chiar dacă ai o bună igienă a stilului de viață, pot fi momente când nu te simți bine, ai avut o zi sau o perioadă grea. Și atunci ai nevoie de liniște, echilibru, de activități ceva mai… domoale. Însă din dorința de a-i face pe plac partenerului, tragi de tine până simți cum te descompui de oboseală. Desigur că poți deveni negativistă, nu te bucuri de experiența respectivă și nu ești cea mai bună companie. Ai avut intenții bune însă te-ai sacrificat pe tine și nici el nu e prea mulțumit să te vadă așa. Morala? Nu te forța, este timp pentru toate!

Fă curat…

… în casă, în dulapul cu haine, în și pe birou. Ce legătură are asta cu relația? Nevoia sau acțiunea în sine de a ordona spațiul personal implică și o ordonare în alte segmente. Donezi hainele tale vechi, pe care nu le mai porți de ani de zile și faci loc în dulap. Elimini piese de mobilier deteriorate sau inutile. Rearanjezi spațiul care devine mai încăpător și poate primi un nou locatar (partenerul). Sau îți cureți casa așa cum îți cureți și inima de trecut, iar acum și ea poate primi din nou fiorul iubirii.

Citește zilnic

Nu îți pune target-uri mari care inițial te încântă, dar apoi te descurajează, și pe care să le resimți ca pe o povară. Și o pagină sau două pe zi sunt semnificative. Pași siguri către clipe de relaxare, încântare și descoperirea de informații interesante sau noi universuri. Astfel îți vei colora discuțiile cu partenerul și poți căpăta curaj pentru a-ți asuma riscuri și porni în aventuri încântătoare.

Învață lucruri noi

Școala de soferi dacă nu ai deja carnet, o limbă străină, un instrument muzical, un curs de gătit, un curs de pictură sau sculptură, cursuri de dans, orice îți place și te pasionează. Vei avea mai multă încredere în sine și vei străluci la propriu. Iar încrederea în sine este cel mai eficient afrodisiac…

Citește și:
Ce nu trebuie niciodată să uiți atunci când începi o nouă relație de cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle