Simți o mare diferență între tine și partenerul de cuplu? Semne că tu ai evoluat și el nu

Nu ți se pare. Poate exista o mare diferență între tine și partener, iar asta să nu fie favorabilă relației, chiar dacă sunteți împreună de multă vreme.

Simți o mare diferență între tine și partenerul de cuplu? Semne că tu ai evoluat și el nu

Aceasta este de multe ori cauza divorțurilor sau despărțirilor. Timpul a trecut, iar partenerii nu au evoluat în același ritm. Unul a rămas pe loc sau s-a dezvoltat prea încet. Astfel, s-a creat o diferență între cei doi care poate fi foarte vizibilă pentru cei din exterior, și experimentată ca un real disconfort de către parteneri. Doar că nu pot pune concret degetul pe problemă. Consideri că te poți afla într-o situație similară? La ce repere să fii atentă.

Te plictisești teribil

Da, obișnuința apare în orice cuplu. Rutina poate avea aspecte pozitive oferind predictibilitate, confort, dar și negative tocmai prin această plictiseală. Doar că tu te plictisești oricare ar fi activitățile pe care le întreprindeți în doi, indiferent cât de variate sunt. Cândva îți ofereau plăcere, iar acum simți că nu mai sunt pentru tine.

Interese diferite

De multe ori nu doar că diferite, ci diametral opuse. Iar partea care sabotează e că nu găsiți nicio cale de mijloc. Mai mult, poate că interesele lui ți se par copilărești, inutile, chiar nedemne, de slabă calitate. Nu te simți stimulată mental, intelectual, cultural, la nivel de conversație sau orice nivel, de fapt.

Nu îți mai place anturajul

A fost și al tău, iar când te gândești la asta simți rușine. Sau doar că e necesar pentru tine să te distanțezi de acei oameni. Nu aveți perspective similare, nu îți mai place să te distrezi ca ei, nu ai vrea să îi prezinți sau să îi integrezi într-un cerc nou de cunoștințe. Nu consideri agreabile glumele lor, cum se poartă în societate sau ei în cadrul aceluiași grup.

Ambiții contrastante

Ai varianta în care este extrem de suportiv. Îți înțelege ambițiile, obiectivele pentru care muncești atât de mult și îți este alături. Doar că el pe partea lui stagnează și asta te frustrează teribil. Este pasiv, fără inițiativă, fără dorință personală de evoluție. Altă variantă e cea în care efectiv nu îi pasă. El este cu treburile lui și te lasă pe tine cu ale tale. Nu discutați despre, nu este interesat să îți afle perspectiva. Un ultim scenariu e cel în care te descurajează constant. Îți pune bețe în roate, îți spune că nu poți. Iar dacă ambițiile tale vizează cuplul, nu face nimic în sensul de a le împlini împreună, caută scuze sau argumente împotrivă.

Simți o prăpastie între voi

Este pur și simplu o senzație, dar e atât de puternică încât vei spune că e aproape palpabilă. E ca un vid cu care te lupți să nu te absoarbă. Visezi cu ochii deschiși altfel de viață, simți că ai făcut pași în acea direcție, însă drumul e îngust și pe el al loc numai tu.

Lumea ți se schimbă

Pe lângă universul interior, observi cât se poate de clar schimbări în universul exterior. Poate că ți-ai schimbat job-ul, ai făcut anumite specializări, te-ai înscris la master sau la facultate. Ai cunoscut oameni noi și cu ei vrei să îți petreci timpul. Ai hobby-uri sau preocupări la care înainte nici nu te gândeai sau erai convinsă că nu îți vor plăcea. Chiar și felul în care arăți este acum diferit. Cuvântul de ordine în viața ta este schimbarea.

Citește și:
Principii generale de viață care au un impact pozitiv și în cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle