Refuzi să faci sex? Ce ascunde acest comportament care vă poate distruge relația

Sunt multiple motive pentru care refuzi să faci sex cu partenerul, cele mai multe inconștiente. Dar impactul în timp nu e nici pe departe pozitiv.

Refuzi să faci sex? Ce ascunde acest comportament care vă poate distruge relația

Sigur, ți se poate întâmpla să refuzi să faci sex cu soțul sau iubitul tău. Nici femeile și nici bărbații nu sunt mașini de făcut amor, iar uneori intimitatea emoțională e mai importantă decât cea fizică. Evident, e de dorit ca ele să vină la pachet. Există și situații când sexul este folosit ca armă, iar acesta este un comportament foarte periculos, care fragilizează relația.

Manipularea prin sex


În interacțiunile tale ai descoperit că sexul este o foarte bună modalitate de a incita bărbații și de a obține ceva de la ei. Refuzi să faci sex și îi refuzi iubitului afecțiunea ca o tehnică de manipulare. Cum face un copil supărat pentru că nu a primit păpușa pe care și-o dorea și nu mai vrea să-și îmbrățișeze sau pupe părintele. În aceeași măsură, la polul opus este hipersexualitatea.

Refuzi să faci sex ca dovadă de putere

Tu controlezi finanțele. Tu controlezi când ieșiți și cu cine. Destinațiile de vacanță sunt alese de tine. Tu iei deciziile, doar îți informezi partenerul de conținutul lor. El nu are niciun cuvânt de spus nici asupra copiilor. Practic toată puterea este la tine, iar asta se manifestă și în pat. Tu hotărâști când și dacă faceți sex, iar prin refuz îi reamintești cum este înclinată balanța puterii în cuplul vostru. Practic ți-ai castrat emoțional partenerul, iar în ochii tăi masculinitatea lui nu există, nu ai cum să fii atrasă de bărbăția lui.

Vrei să îl ții în șah

Asta se întâmplă mai degrabă la începutul relației, dar și când este într-un stadiu avansat. Vrei să-i arăți că nu i se cuvine, să-i ții viu interesul prin sexul pe care i-l oferi cu porția. Chiar dacă asta te frustrează și pe tine într-o anumită măsură. Nu dorești să cedezi repede din teama că o dată ce ați făcut sex el se va retrage din povestea cu tine.

Drept pedeapsă refuzi să faci sex

Te-a supărat cu ceva, v-ați certat, oarecum ați încercat să rezolvați lucrurile, tensiunea plutește în aer. Ești nemulțumită și pur și simplu vrei să-l pedepsești. Așa că refuzi să faci sex. Retragerea intimității fizice este unul dintre lucrurile care impactează cel mai mult bărbatul, așa că vrei să i-o plătești cu aceeași monedă.

Refuzi să faci sex pentru că aveți probleme serioase

Atunci când relația de cuplu este foarte fragilizată, viața sexuală este primul indicator. Refuzi să faci sex pentru că ești deconectată emoțional. Ești atât de rănită și dezamăgită încât pur și simplu libidoul tău a înghețat. Furia, tristețea afectează pasiunea și atracția fizică.

Partenerul de cuplu a intrat în rolul de tată

Cum să faci sex cu tatăl tău? Este incest. Dacă partenerul de cuplu a intrat pentru tine în rol de părinte, viața voastră sexuală este în pragul extincției. Te ghidează, te învață, te protejează așa cum a făcut-o sau nu tatăl tău natural. Cel mai probabil, la nivel inconștient, nici tu nu erai în căutarea unui iubit cu care să fii pe picior de egalitate. Ci în căutarea unui partener în relație cu care să-ți repari istoria de viață cu propriul tată.

Refuzi să faci sex pentru că ați devenit doar prieteni

Poate nu s-a întâmplat nimic șocant. De-a lungul timpului ați uitat să aveți grijă de relația voastră de cuplu, încât treptat ați rămas doar părinți sau prieteni. Rolul de parteneri s-a diluat până dispariție. Așa că sunteți simpli colegi de apartament care se respectă, să susțin și împart anumite responsabilități.

Citește și:
Ați hotărât să aveți o relație serioasă? 8 lucruri care trebuie obligatoriu discutate

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle