Pictorul roman Adrian Ghenie salveaza lumea alaturi de Leonardo DiCaprio

O lucrare a lui Adrian Ghenie va fi vanduta in licitatia anuala organizata de fundatia actorului Leonardo DiCaprio la St Tropez.

Pictorul roman Adrian Ghenie salveaza lumea alaturi de Leonardo DiCaprio

Pe 26 iulie, o lucrare a artistului roman Adrian Ghenie va fi vanduta la gala si licitatia de vara organizata la St Tropez de fundatia pentru mediu a lui Leonardo DiCaprio. Se asteapta ca evenimentul sa adune pe Riviera Franceza atat celebritati, cat si nume faimoase ale lumii artei si colectionari, care sa liciteze pentru o cauza.

Leonardo DiCaprio a apelat la noua artisti pentru lucrari – acestia, conform publicatiei theartnewspaper.com, sunt Andrea Bowers, Adrian Ghenie, Max Hooper Schneider, Rashid Johnson, Sanya Kantarovsky, Ben Quilty, Julian Schnabel, Yukimasa Ida și Camilo Restrepo. Fiecare artist a creat special cate o lucrare pentru licitatie, iar dupa eveniment alte o suta de lucrari se vor alatura celor deja anuntate. Lucrarea lui Ghenie poarta numele Degenerate Art.

Unele dintre lucrarile care vor sta alaturi in licitatia care va fi sustinuta de colectionarul Simon de Pury chiar ating subiecte legate de mediu – este cazul celei realizate de Max Hooper Schneider, care vorbeste despre distrugerea recifelor de corali. Insa profiturile generate de licitatie vor merge, toate, catre initiative care isi propun sa rezolve probleme legate de incalzirea globala.

Cei care nu vor ajunge la grandioasa gala de la St Tropez pentru licitatie vor avea ocazia sa liciteze la un eveniment similar organizat online, in cadrul caruia vor fi vandute lucrari cu preturi de pornire cuprinse intre 500 si 100.000 de dolari, intre 10 si 23 august.

Fundatia lui Leonardo DiCaprio a obtinut cu un an in urma peste 45 de milioane de dolari pentru cauze legate de mediu.

Adrian Ghenie este cel mai bine cotat artist roman la ora actuala. Nascut la Baia Mare, pictorul a absolvit Universitatea de Arta si Design din Cluj si a reprezentat Romania la Bienala de la Venetia in urma cu doi ani, cu proiectul Darwins Room.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle