Olena Zelenska, apel emoționant în numele femeilor și copiii din Ucraina: „Fiecare gest umanitar și de bunătate este vital”

Olena Zelenska a transmis un mesaj femeilor din SUA, rugându-le să adăpostească refugiații ucraineni în casele lor.

Olena Zelenska, apel emoționant în numele femeilor și copiii din Ucraina: "Fiecare gest umanitar și de bunătate este vital"

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a vorbit marți, în timp ce se ferește din calea atacurilor rusești, cerând femeilor americane să primească refugiații de război și implorând NATO să instituie o zonă de interdicție a zborului. În același timp, forțele ruse continuă atacurile asupra marilor orașe.

Olena Zelenska a transmis un nou mesaj

De asemenea, Olena a comunicat duminică prin intermediul aplicației WhatsApp cu jurnaliștii de la ABC News. Din motive de securitate, ea și copiii ei rămân într-un spațiu sigur nedezvăluit, în timp ce soțul ei rămâne în capitala Ucrainei, Kiev. Prima Doamnă a început cu un mesaj simplu, care reflectă sentimentele multora din Ucraina și din întreaga lume.

„Bănuiesc că mesajul meu este foarte asemănător cu cel pe care îl transmite întreaga lume. Doar două cuvinte simple: STOP WAR (Opriți războiul – n.red)!”, a transmis Zelenska.

Soția președintelui ucrainean a fost foarte vocală pe rețelele de socializare, împărtășind imagini cu copii refugiați sau uciși și cu distrugerea care se desfășoară în prezent în Ucraina. Olena a cerut Occidentului să intervină și să pună capăt a ceea ce ea a descris drept un „genocid”.

De asemenea, Olena Zelenska a declarat pentru ABC News că se teme pentru soțul ei, care se pare că a supraviețuit în fața a „mai mult de o duzină” de tentative de asasinat de când a început invazia cu mai puțin de o lună în urmă. La începutul invaziei, Zelenski a recunoscut că este „ținta numărul unu” pentru asasinii ruși din Kiev. Totodată, el a spus că soția, fiica lui de 17 ani și fiul de nouă ani, sunt „țintele numărul doi”.

Ca orice femeie din Ucraina, acum mă tem pentru soțul meu. În fiecare dimineață înainte să-l sun, mă rog să meargă totul bine. De asemenea, știu cât de puternic și de rezistent este. El este capabil să reziste la orice, mai ales când apără oamenii și lucrurile pe care le iubește.„, a transmis soția președintelui.

Soția lui Zelenski cere americanilor să adăpostească refugiați ucraineni

Zelenska a repetat apoi apelurile soțului ei la Congres săptămâna trecută pentru o zonă de interdicție aeriană deasupra Ucrainei, pe care NATO a respins-o din cauza temerilor că va declanșa al Treilea Război Mondial. Vladimir Putin a declarat că orice țară care ia măsuri pentru a ajuta Ucraina cu o interdicție de zbor va fi considerată participantă la un conflict militar.

Totodată, Prima Doamnă a Ucarinei a transmis un mesaj femeilor americane, cerându-le să-și deschidă casele familiilor ucrainene strămutate.

„Solicităm NATO să ne închidă cerul în numele întregului popor al Ucrainei sau cel puțin să ne furnizeze avioane pentru a ne putea apăra singuri cerul. Dăm viață în adăposturile anti-bombe, calmând copiii cu cântece de leagăn, în timp ce aviația rusă continuă să distrugă orașele noastre pașnice ucrainene. Facem un apel către voi, femeile din America, și vă cer să sprijiniți femeile și copiii ucraineni care au scăpat din război și caută un adăpost în țara voastră. În aceste zile, fiecare gest umanitar și de bunătate este vital în timp ce luptăm curajos pentru libertate pentru Ucraina, pentru Europa, pentru întreaga lume.”, a scris Zelenska

Olena i-a mai acuzat pe liderii occidentali că nu au făcut suficiente lucruri pentru a-l opri pe Putin înainte de invazia din 24 februarie. Ea a spus că prețul mare pentru această inacțiune a fost moartea și suferința celor vizați de soldații ruși, inclusiv a celor care au murit după bombardamentele avioanelor rusești.

Citește și:
Contesa Alexandra Tolstoy, fosta soție a celui supranumit și „bacherul lui Putin”, declarații surprinzătoare la adresa liderului de la Kremlin

FOTO: Arhivă ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle