O obrăznicie stilistică: Dolly Parton (de Corina Bud)

Am chef să fiu obraznică. Să mă pun împotriva curentului, să las valul să treacă, să nu mă supun niciunei reguli și să fiu un strop ireverențioasă.

O obrăznicie stilistică: Dolly Parton (de Corina Bud)

Așa că îndrăznesc (cu satisfacție, că am recunoscut că am chef de #nasty) să propun ca model de stil, de asumare și inspirație, un personaj care, altminteri, greeeu ar fi intrat ca „style icon” într-o revistă cu mare pasiune pentru estetisme, modă fără cusuri și imagerie perfectă.

Risc, mă arunc și recunosc: o A D O R pe Dolly Parton.

Nu mă interesează că mulți ar spune că e definiția kitsch-ului, că e de mult pensionară, că a petrecut mii de ore la chirurgul plastician sau că nu ai cum să strălucești în halul asta și să fii fashion icon. Darling, I dont give a damn.

Femeia asta e atât de dement de mișto, încât niciun coolist nu are cum să mă contrazică și, dacă îndrăznește, îi dau 10 motive ca să se răzgândească.

NB: vă rog să citiți tot, pe acest soundtrack:

1. „Queen of Country Music” (așa îi spun americanii pasionați de sound de Nashville) s-a născut în Tennessee, într-o familie cu 12 copii, supersăracă și care nu avea bani de curent electric. Cu primii bani câștigați a cumpărat casa și a refăcut-o exact așa cum era în copilăria ei (una din băi a fost amenajată astfel încât să arate ca un WC de curte).

q.e.d: Dolly are umor și nu uită niciodată de unde a plecat.

2. La începutul anilor 2000, de Gay Day și-a pus la dispoziție parcul de distracții (yep, în SUA există unul cu numele ei și are supersucces: Dollywood) pentru petreceri LGBT și Ku Klux Klan-ul a amenințat-o cu moartea un an întreg după această decizie. Lui Dolly nu i-a păsat și a declarat zâmbind: „nu am de ce să mă explic. Să mă lase, domnule, în pace. Iubesc pe cine vreau, iar eu iubesc pe toată lumea. Și vreau ca și ei să aibă dreptul să se căsătorească. Să sufere și ei ca toată lumea!”
q.e.d.: Dollys got balls.

3. Personajul ei e unul dintre cele mai imitate de comunitatea drag. La unul din cele mai tari concursuri look alike de drag, Dolly s-a înscris cu propriul ei personaj. A pierdut și a dat și un superpremiu câștigătorului. Hallelou!

4. Și-a început cariera ca songwriter și a fost considerată zeci de ani ca una din cele mai tari compozitoare din industrie.

5. În 2000, la aproape 60 de ani, și-a facut propriul label: Dolly Records.

6. Are 25 de discuri de aur & platină, 25 de No. 1 în Billboard, 41 de albume, 110 singles și muzica ei are 100 de milioane de download-uri.

7. Are 8 Grammy-uri și 2 nominalizări la Oscar. Dacă nu ați vazut Steel Magnolias, its time…

8. Nu a purtat niciodată rochii sau outfituri fără mâneci pentru că, se pare, nu vrea să arate publicului tatuajele (u-haaa) pe care le are pe ambele brațe, până aproape de încheietura mâinii. How cool is that, hipster-people?

9. Eat this: Dolly, prima ființă clonată (da, oaia Dolly) a fost botezată după numele ei. Behehe.

10. Și lovitura finală: cât de cool e și outfit-ul, și (mai ales) coafura din fotografia asta cu Miss Dolly?

M? V-am convins?

Citește și:
God Is A Woman și nu, nu e Ariana. E Cher! (de Corina Bud)

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle