Moment istoric: Interdictia femeilor din Arabia Saudita de a conduce va fi ridicata

ellede Ruxandra Marin

Pentru prima oara in istorie, femeile din Arabia Saudita vor avea dreptul de a conduce masini.

Moment istoric: Interdictia femeilor din Arabia Saudita de a conduce va fi ridicata

Un moment istoric astazi pentru Arabia Saudita: Regele Salman a dat un decret conform caruia interdictia femeilor de a conduce va fi ridicata. Femeile vor avea, pentru prima oara in istorie, dreptul de a lua lectii de soferie, de a conduce masini oriunde doresc si de a detine automobile.

Pana acum, Arabia Saudita era singura tara din lume care nu le permitea femeilor sa conduca. Femeile care erau prinse la volan erau arestate si amendate.

Una dintre activistele din Arabia Saudita, Sahar Nassif, a declarat pentru BBC ca a fost foarte fericita cand a auzit vestea. „Imi voi cumpara masina visurilor mele, un Mustang decapotabil, negru cu galben!”, a mai spus ea.

Schimbarea istorica a acestei legi din Arabia Saudita a fost aplaudata atat din interiorul tarii cat si de puterile din exterioe. Insusi presedintele SUA, Donald Trump, a declarat ca acesta este un „pas pozitiv” intru promovarea drepturilor femeilor.

Decretul regal trebuie sa fie implementat pana cel tarziu 24 iunie 2018. Acest decret reprezinta un urias pas inainte pentru societatea Arabiei Saudite si nu a fost vazut cu ochi buni de conservatorii religiosi din tara, care sunt de parere ca „femeile sunt prea proaste ca sa conduca” si ca „se va ajunge la un amestec intre genuri intolerabil”. Cu toate acestea, printul mostenitor al Arabiei Saudite, Mohammed Bin Salman, are un plan, numit Vision 2030, de a moderniza statul si de a-i alinia societatea si politica cu celelalte state ale lumii.

Citeste si:
Care-i treaba cu interzicerea burkini?

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle