Marina Ovsyannikova, jurnalista rusă care a transmis în direct un mesaj anti-război, mărturisește că se teme pentru siguranța ei

„Cred în ceea ce am făcut, dar acum înţeleg amploarea problemelor cu care trebuie să mă confrunt”, a declarat Marina Ovsianikova pentru Reuters.

Marina Ovsyannikova, jurnalista rusă care a transmis în direct un mesaj anti-război, mărturisește că se teme pentru siguranța ei

Marina Ovsyannikova, jurnalista rusă care a întrerupt luni seară principalul buletin de știri al postului de televiziune Pervîi Kanal (Channel One) pentru a condamna public invadarea Ucrainei de armata rusă, a declarat într-un interviu exclusiv pentru Reuters că se teme pentru siguranța sa.

„Cred în ceea ce am făcut, dar acum înţeleg amploarea problemelor cu care trebuie să mă confrunt. Bineînţeles, sunt extrem de îngrijorată pentru siguranţa mea”, a spus Marina Ovsyannikova.

În primul interviu pe care l-a acordat de la protestul de luni, Marina Ovsyannikova a spus că situația din Ucraina îi trezește amintiri din perioada copilăriei, din Cecenia, regiune sfâșiată de război după destrămarea Uniunii Sovietice.

„Războiul din Ucraina a fost ca un factor declanșator pentru mine. Imaginile foarte vii din copilăria mea au revenit”, a spus ea pentru Reuters. „Am înțeles… am putut simți prin ce trec acei oameni nefericiți.”

În temeiul unei noi legislații care incriminează acțiunile ce discreditează armata rusă, mii de ruși au fost arestați pentru că au protestat împotriva invaziei rusești asupra Ucrainei și riscă o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare.

„Nu mă simt absolut deloc o eroină… Chiar vreau să simt că acest sacrificiu nu a fost în zadar și că oamenii își vor deschide ochii. Dacă ajung să fac închisoare pentru ceea ce cred, atunci sper să fie o sentință minimă”, a spus Marina Ovsyannikova pentru Reuters.

Marina Ovsyannikova a intrat luni seară, pe 14 martie, în platoul televiziunii, în timp ce erau prezentate știrile, strigând: „Opriți războiul. Nu războiului.” Ea ținea în mână și o pancartă pe care era scris mesajul: „Nu războiului. Opriți războiul! Nu credeți în propagandă. Aici sunteți mințiți.”

În interviul oferit celor de la Reuters, jurnalista i-a îndemnat din nou pe ruși să să informeze corect cu privire la războiul din Ucraina.

„Nu mai fiţi zombi. Nu ascultaţi propagandă asta. Învăţaţi să analizaţi informaţia. Învăţaţi să căutaţi alte surse de informare, nu doar televiziunea rusă de stat”, a declarat Marina Ovsyannikova.

Jurnalista a fost arestată luni seară și dusă la o secție de poliție din Moscova. Aceasta a declarat pentru Reuters că a fost interogată întreaga noapte și că nu a avut acces la un avocat decât în după-amiază zilei următoare. În plus, a primit o amendă în valoare de 30.000 de ruble (280 de dolari).

Citește și:
Ce se întâmplă acum cu Dan Bălan, după ce rămăsese blocat la Kiev, la începutul conflictului dintre Rusia și Ucraina

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle