Marcel Vela promite protecție de la Poliție pentru tânăra care l-a denunțat pe vlogger-ul Colo

Tânăra care l-a denunțat pe vlogger-ul Colo pentru instigare la viol a primit amenințări cu moartea. Acum, Marcel Vela i-a promis protecția Poliției.

Marcel Vela promite protecție de la Poliție pentru tânăra care l-a denunțat pe vlogger-ul Colo

Tânăra care l-a denunțat pe vlogger-ul Colo (pe numele său real Alexandru Bălan) a fost jignită și amenințată cu moartea sau cu violul de fanii vlogger-ului. La începutul lunii iunie, a apărut un clip mai vechi care îl înfățișează pe Colo în timp instigând la viol, clip care a fost văzut de mulți dintre urmăritorii vlogger-ului (acesta a adunat o comunitate de peste 850.000 de oameni pe canalul său de YouTube). În cadrul filmării respective, Colo povestea: „Astăzi am văzut o fată. Nu cred că era clasa a 11-a. A zecea, a 11-a. Nu venea de la școală sau ceva, cred. Dar vă spun sincer cred că avea vreo 16 ani. I-am văzut toată găoaza. Sincer vă spun, mi-a plăcut. Dar aia merită violată. Adică la modul… cu picioare în gură. Cu dintr-alea, să o scuipi în gură, să îi zici cine e tăticul tău. Să îi dai cu picioare, să îi dai cu palme, să o ții cu capul de pereți. Să îi pui așa piciorul pe față. Eu am niște fetișuri mai ciudate. Adică aia se vedea că îi place șarpele. Astea nu trebuie iertate.'

În urma ieșirii la lumină a acestui clip, Centrul Filia, organizație care apără drepturile femeilor, a făcut o plângere la Parchet pe numele lui Alexandru Bălan. Poliția Română s-a sesizat, iar vlogger-ul a fost reținut pentru 24 de ore, iar acum este plasat sub control judiciar și nu mai are voie să posteze nimic pe canalele sale de socializare vreme de 60 de zile. Însă tânăra care l-a denunțat pe Colo a fost, între timp, copleșită de mesaje de ură venite din partea fanilor vlogger-ului. Aceasta a detaliat într-un articol amenințările oribile pe care le-a primit, de tipul: „Retrage-ți plângerea pentru Alexandru Bălan, dacă nu o retragi dăm cu mașinile peste tine când te vedem pe stradă. Suntem mulți fixați!', „Tu ești și proastă, la cum arăți nici la bordeluri nu te angajează. Tu te temi să nu fi violată? Te ofensezi la hate de parcă ești o divă, dacă nu își bătea Colo p%*a de tine erai inexistentă.' sau „Să muriți toate […]. Să te prindă Dincă să te omoare'.

Ministrul de Interne Marcel Vela a fost alertat de incident și a promis să se implice, arătându-se îngrijorat de numărul de fani pe care i-a strâns bărbatul, iar acum a anunțat că o va proteja pe tânăra care l-a denunțat, care va primi tot sprijinul Poliției.

'Am aflat cu îngrijorare despre faptul că tânăra care a denunțat un vlogger pentru anumite infracțiuni primește constant amenințări de la susținătorii acestuia. Mă îngrijorează foarte mult situația creată și modul în care a degenerat. De aceea, am luat legătura cu această tânără și i-am oferit întreg suportul. I-am transmis că îi suntem alături și că veghem la siguranța și integritatea sa. Tinerii trebuie sa înțeleagă că emoțiile pe care le au pot fi exprimate în orice alt mod, dar nu prin violență, agresiuni verbale și amenințări. Ce mă intrigă este conținutul violent pe care acest tânăr îl promova în rândul urmăritorilor săi. Acești copii trimit, probabil fără știrea părinților, mesaje agresive, care îi compromit, dar care se află deja în atenția poliției.', a scris Vela.

Tânăra care l-a denunțat pe Colo a povestit și pentru Digi 24 cum a fost căutată pe rețelele de socializare și amenințată de fanii vlogger-ului. „M-a lovit un val de ură! Susținătorii lui Colo m-au căutat pe Facebook și Instagram, mi-au trimis mesaje, m-au sunat, mi-au trimis înregistrări vocale în care îmi spuneau că speră să mă omoare Dincă, că mă vor prinde și mă vor viola, că vor da cu mașina peste mine. Mă făceau feministă proastă și multe alte cuvinte pe care mi-e rușine să le spun.

Citește și:
Alt vlogger român, Zmenta, acuzat pe rețelele sociale că justifică violul

Foto: captură canalul de YouTube Alexandru Colo Bălan

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle