Întrebări la început de relație care îți dezvăluie caracterul noului tău partener

Nu vrei să aștepți 6 luni sau 1 an ca să descoperi caracterul noului tău partener de cuplu, iar aceste întrebări sunt o bună radiografie pentru cine este el de fapt.

Întrebări la început de relație care îți dezvăluie caracterul noului tău partener

Ai revenit în zona de dating și tatonezi terenul relațional. Îți dorești ceva serios, nu prietenie cu beneficii, și ești foarte curioasă să descoperi cât mai multe lucruri despre bărbatul cu care ai început să ieși. Ori v-ați cunoscut pe aplicație de dating și încă sunteți în etapa în care discutați. Vrei să strângi cât mai multe informații și apoi decizi dacă are sens să vă cunoașteți față în față. Indiferent de scenariu există un set de întrebări utile care lămuresc cum e caracterul acestui bărbat.

Ce observi prima dată la o persoană?

De ce e relevant? Pentru că evidențiază cât de negativist este dacă se concentrează pe defecte și pe acestea le observă primele. Dacă se leagă exclusiv de aspectul fizic și atunci are un grad de superficialitate mai ridicat. Sigur, toți bărbații sunt vizuali și trăsături faciale, corporale, hainele le sar în ochi, dar mai pot observa zâmbetul, gesturile tale, mimica facială, privirea etc.

Ce ți se pare mai important: să asculți sau să vorbești?

Când asculți ești interesat să îl cunoști pe celălalt, să îi identifici perspectiva, emoțiile, gândurile. Când vrei doar să vorbești te plasezi pe tine în centrul atenției, dorind să domini, să preiei controlul.

Ce ai învățat din greșelile tale?

Aici faci diferența dintre asumare și plasarea responsabilității în exterior. Căci ceilalți sunt de vină și ei să se schimbe în funcție de mine, versus și eu contribui la rezultatul negativ al unei situații și mă uit la ce pot face mai bine data viitoare.

Cum gestionezi situațiile dificile?

Fiecare are un grad anume de reziliență, adică cum face față când viața îl lovește cu diverse situații neplăcute. Observi dacă este dramatic și face din țânțar armăsar, dacă renunță și fuge călcând pe cadavre ca să își salveze pielea, dacă este un jucător de echipă și îl ia în considerare și pe celălalt.

Ce experiențe te-au sculptat în persoana care ești acum?

Poate păstra informația la un nivel superficial, fără să dea prea multe detalii sau poate fi dispus să construiască cu tine intimitate emoțională, dezvăluind evenimente importante pentru el.

Când ți-ai oferit ultima dată ajutorul?

Vor fi momente când ai nevoie de sprijin, și se poate ca atunci partenerul să îți fie alături sau nu. Care este gradul lui de egoism? Este dispus să ajute sau caută o femeie care să îl solicite infim spre zero?

Îi ierți pe cei care ți-au greșit?

Este imposibil ca la un moment dat în timpul relației să nu îl superi cu ceva, să nu faci o greșeală indiferent cât de bune sunt intențiile tale. Este dispus să asculte, să lămurească problema și să ierte? Sau mai degrabă este ranchiunos, te ține minte și se răzbună cu prima ocazie ori în mod repetat?

Citește și:
Cum te comporți tu atunci când ești neglijată în cuplu și nu conștientizezi asta

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Antena 1
substantial.ro
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle