Intalniri extreme

E primavara, iara. Catelusii zburda, iepurasii zburda, fluturasii zburda. Oamenii... la fel ca fluturasii, iepurasii si catelusii. Doar ca la noi zburdatul e ceva mai complicat.

Intalniri extreme

Este dovedit statistic faptul ca exista 3 perioade clare, in fiecare an, cind avem o tendinta irezistibila de a ne gasi pe cite cineva cu care sa… zburdam: inceputul va­cantelor de vara, sarbatorile de iarna si pri­mavara. Daca primele doua situatii apar mai degraba ca un rezultat al diverselor re­gle­mentari si determinari economico-sociale (suna asa de plictisitor ca-ti piere tot cheful), pen­tru a treia varianta e de vina doar natura.

Problema este ca, daca natura e cea care preia controlul, riscam ca noi sa nu mai controlam nimic. Iar asta e teribil de pla­cut si… periculos in acelasi timp. Gradul de pericol depinde de ceea ce iti doresti tu. Daca tot ce vrei este o perioada de relaxare sentimentala, de confort si bu­nas­tare tipice fluturasilor, atunci nici o proble­ma. Daca, insa, ceea ce-ti doresti este o le­gatura stabila – care sa dureze si-n va­canta de vara – atunci trebuie sa deschizi bine ochii. Mai ales acum, cind esti cel mai putin dis­pusa spre analize logice.

Vestea buna in toata povestea asta este ca, exact la in­ce­putul unei relatii, oamenii transmit cele mai multe semnale care pot sa dea o idee des­pre cum se va desfasura ulterior acea po­veste de dragoste. Este o perioada de ta­tonari, in care fiecare incearca sa afle ce vrea celalalt de la el, in care fiecare in­cear­ca sa-si cunoasca partenerul si in care fie­care face mici greseli si stingacii care pot spu­ne foarte multe despre el insusi.

Atentie la excese

Oricit ar parea de anost, cuvintul de or­di­ne este „moderatie in toate“. Mai ales vaj­nicii masculi sint predispusi, la inceputul unei relatii, la tot felul de excese: zgircitul va chel­tui cu nemiluita, habotnicul se va dovedi un li­bertin absolut, neglijentul va fi de o meticu­lo­zitate fara egal s.a.m.d. Odata ce perso­na­jul cu pricina se va simti pe teren sigur, toa­te aceste manifestari extreme vor disparea pe rind si el va deveni cel adevarat. Iar tu, Ilea­na Cosinzeana indragostita, iti vei aminti me­reu de clipele frumoase de la inceput si vei spera mereu ca e doar un moment dificil, iar miine broscoiul cel urit din fata ta se va transforma la loc in Fat-Frumos.

Citeste foar­te atenta afirmatia urmatoare: NU se va mai transforma! Lucrurile sint foarte simple, pentru ca tot ce pare prea frumos ca sa fie adevarat, asa si este: prea frumos ca sa fie adevarat. Ori de cite ori simti ca ceva e prea mult – el e prea ama­bil, prea darnic, prea… – ar trebui de fapt sa te gindesti ca lucrurile stau exact pe dos. De obicei oamenii isi cunosc de­fec­­te­le, sau macar stiu ce li se reproseaza de catre ceilalti, iar exagerarile nu sint nimic alt­ce­va decit incercari de a masca aceste lu­cruri. Din fericire, nu e deloc complicat sa vezi adevarata fata a lucrurilor. In princi­piu trebuie sa fii atenta la trei lucruri: banii, sentimentele si identitatea.

Banii

Traim intr-o tara cu obiceiuri arhaice si aici inca exista simpatica traditie ca el sa pla­teas­ca. Oricit ne-ar fi intrat in singe economia de piata, oricit ar fi viata de grea, aceste lucruri func­tioneaza in continuare, iar regula se apli­ca si in cazuri in care el si ea sint simpli co­­le­gi sau prieteni sau parteneri de afaceri, deci cu atit mai mult atunci cind e vorba de o relatie sentimentala. Platitul nemteste e valabil in Germania – daca e valabil si acolo – iar o romanca n-o sa se simta victi­ma unei atitudini sexiste daca iubitul ei ii va pla­ti o prajitura la cofetarie sau o croaziera de lux pe Mediterana. Daca el invoca mo­ti­ve precum „e bine sa fie lucrurile clare“ sau „si cele mai frumoase prietenii sint stricate de bani“, are dreptate, dar e zgircit.

Acelasi defect insa, dupa cum spuneam mai inainte, poate avea si o alta infatisare. Chiar daca el cheltuie ca si cum ar fi var bun cu Bill Gates, Aristotel Onassis si Seicul din Dubai in acelasi timp, e foarte usor sa-l vezi pe micutul Harpagon ghemuit intr-un colt, daca el exista. Fii atenta la bacsisuri! Pentru un serviciu nor­mal un supliment de 10% este ceva cuve­nit. Poate ca, in euforia iubirii, el poate sa creas­ca pentru motive de genul „viata e fru­moasa si merita si chelnerul (taximetristul, re­ceptionera, frizerul etc.) sa se bucure de ea“. Daca, insa, bacsisul incepe sa atinga zo­ne astronomice – mai ales in conditiile in care fata de masa era un pic murdara, min­ca­rea un pic cam rece si ginul un pic cam apos – e mult mai probabil ca a simtit ca-l ob­servi decit ca intr-adevar n-are ce face cu ba­nii. Despre cealalta extrema, in care el ro­tunjeste la 5 lei o consumatie de 400 lei, nici nu mai are rost sa vorbim: l-ai prins.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle