Hillary Clinton mulțumește Rusiei pentru „Premiul pentru întreaga carieră” după ce oficialii de la Kremlin i-au interzis accesul pe teritoriul rusesc

Rusia a anunțat că a impus sancțiuni mai multor oficiali americani, interzicându-le accesul pe teritoriul țării sale.

Hillary Clinton mulțumește Rusiei pentru "Premiul pentru întreaga carieră" după ce oficialii de la Kremlin i-au interzis accesul pe teritoriul rusesc

Numele lui Hillary Clinton, fostul secretar de stat al SUA, a fost inclus pe o listă de 13 oficiali, inclusiv președintele american Joe Biden, cărora li s-a interzis începând de marți să intre în Rusia.

Ministerul rus de Externe a anunțat că și premierul canadian Justin Trudeau a fost pus pe lista sancțiunilor și nu mai are voie să intre în Rusia.

Ca răspuns la o serie de sancțiuni fără precedent, din 15 martie a acestui an, „lista de blocare” a Rusiei îi include, pe baza reciprocității, pe președintele Joe Biden, secretarul de stat Antony Blinken, secretarul apărării Lloyd Austin și șeful Statului Major Mark Milley, precum și un număr de șefi de departamente și personalități americane cunoscute”, potrivit comunicatului dat publicității de autoritățile din Rusia.

Hillary Clinton a făcut primele declarații după ce Rusia a anunțat aceste noi sancțiuni împotriva a 13 oficiali americani, inclusiv ea, pe fondul invaziei ruse din Ucraina.

„Vreau să mulțumesc Academiei Ruse pentru acest Premiu pentru Întreaga Carieră”, a scris, glumind, fostul secretar de stat al SUA, în vârstă de 74 de ani, pe Twitter.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a arătat marți că Rusia a greșit numele președintelui Joe Biden, pe care l-a trecut pe lista de persoane supuse sancțiunilor Moscovei, ca răspuns la sancțiunile impuse de Statele Unite liderului de la Kremlin, Vladimir Putin. „Poate l-au sancționat pe tatăl lui”, a glumit purtătoarea de cuvânt. Pentru că a fost botezat la fel ca tatăl său, numele oficial al președintelui Joe Biden conține și particula „Junior”, ca să poată fi deosebit: Joseph Robinette Biden, Jr.

Întrebată cum a primit casa Albă sancțiunile impuse de Rusia împotriva unui număr de înalți oficiali americani, purtătoarea de cuvânt a lui Joe Biden a glumit.

„Cred că nu vă va surprinde – niciunul dintre noi nu plănuia călătorii în Rusia, niciunul dintre noi nu are conturi în Rusia, la care să nu mai avem acces”, a spus purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, în cadrul conferinței de presă de marți.

În urma invaziei rusești în Ucraina, SUA, UE și Marea Britanie au impus o serie de sancțiuni fără precedent împotriva Rusiei. Printre persoanele aflate pe lista sancțiunilor se află și Vladimir Putin și ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Anunțul despre sancțiunile europene a fost făcut de șeful diplomației europene, Josep Borrell. „Permiteți-mi să semnalez că singurii lideri din lume care sunt sancționați de Uniunea Europeană sunt Assad din Siria, Lukașenko din Belarus și acum Putin din Rusia”, a spus el într-o conferință de presă.

Citește și:
Contesa Alexandra Tolstoy, fosta soție a celui supranumit și „bacherul lui Putin”, declarații surprinzătoare la adresa liderului de la Kremlin

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle