Filme care au povești tulburătoare și care te vor face să plângi

Aceste filme te vor face, inevitabil, să plângi.

Îți spunem de pe acum că trebuie să te pregătești să urmărești o serie de filme în spatele cărora se află povești care te vor emoționa, impresiona și care, fără îndoială, îți vor frânge inima și te vor face să verși și câteva lacrimi. 

1. Four Good Days

Filmul Four Good Days e regizat de Rodrigo García și are la bază un articol publicat în Washington Post, „How’s Amanda? A Story of Truth, Lies and an American Addiction”, scris de Eli Saslow. Protagonista peliculei este Molly, interpretată de Mila Kunis, o femeie care este dependentă de droguri de peste 10 ani. În tot acest proces, încearcă să aibă grijă de familie, precum și de copiii ei, pe care riscă să-i piardă. Mama ei, Deb, jucată de Glenn Close, face tot ce-i stă în putință pentru a-și salva fiica și e alături de ea când trebuie să treacă prin patru zile dificile de recuperare după abuzul de substanțe, după ce un medic le dă speranța că Molly își va reveni.

2. Our Friend

Filmul Our Friend, regizat de Gabriela Cowperthwaite, e bazat pe o poveste reală publicată în Esquire. Pelicula îi arată pe Nicole și Matt, jucați de Dakota Johnson și Casey Affleck, un cuplu care primește vești devastatoare cu privire la sănătatea lui Nicole. Cel mai bun prieten al lor, Dane, interpretat de Jason Segel, este alături de cei doi în acele momente dramatice și își lasă propria viață deoparte pentru a se mută în casă cu ei și pentru a-i ajuta în creșterea fiicelor lor.

3. Sound of Metal

Riz Ahmed joacă în Sound of Metal rolul unui toboșar de heavy metal și consumator de droguri aflat în curs de recuperare. În timpul unui turneu, realizează că își pierde rapid auzul. Parcursul lui se schimbă complet și trebuie să facă o serie de alegeri care îi vor influența pe mai departe acțiunile.

4. Tell Me Who I Am

Documentarul Tell Me Who I Am spune povestea fraților gemeni Alex și Marcus Lewis. În urma unui accident de mașină când avea 18 ani, Alex și-a pierdut memoria. De atunci, Marcus îl ajută să adune fragmente din copilăria lor, dar află că ascunde un secret sumbru cu privire la acea perioadă. 

5. To The Bone

Actrița Lily Collins interpretează în filmul To The Bone rolul unei tinere, pe nume Ellen, care se luptă cu anorexia. Îndemnată de familia ei, se alătură unui program de tratament condus de un medic neconvențional. Provocările emoționale nu se opresc pentru ea și îi este tot mai dificil să se confrunte cu această tulburare de alimentație. 

6. If Beale Street Could Talk

Tish și Fonny trăiesc o poveste de dragoste și se pregătesc să devină părinți. Viitorul lor este zdruncinat în momentul în care Fonny e arestat pe nedrept. Atunci, Tish vrea să lupte pentru a-i dovedi dreptatea lui Fonny și se bazează pe sprijinul comunității ei din Harlem. 

7. First Match

First Match ne introduce în povestea unei adolescente din cartierul Brownsville din Brooklyn care după ce și-a petrecut copilăria într-un centru de plasament, descoperă că are o pasiune pentru wrestling. Se alătură unei echipe de lupte în încercarea de a se împăca cu tatăl ei înstrăinat. 

8. The Light Between Oceans

Tom, paznicul unui far, și soția lui, Isabel, locuiesc în largul coastei Australiei de Vest. Cei doi salvează un copil dintr-o barcă pe care o văd că plutește în ocean. Isabel, care a suferit două avorturi spontane, își convinge soțul să nu raporteze la poliție, să ia fetița și să o crească împreună. 

9. The Art of Racing in the Rain

Filmul The Art of Racing in the Rain e bazat pe romanul care poartă același nume scris Garth Stein. Pelicula e spusă din ochii lui Enzo, un cățel extrem de adorabil, care are o puternică legătură cu Denny, stăpânul lui. De la alegeri complicate și până la o luptă împotriva cancerului, filmul te va face să verși câteva lacrimi. 

10. Beaches

Beaches urmărește relația de prietenie zbuciumată dintre două femei. CC Bloom și Hillary s-au întâlnit în vacanță, în Atlantic City, iar de acolo a început povestea lor. O vreme, comunică prin scrisori, până când Hillary se mută la New York pentru a rămâne alături de prietena ei. 

Citește și:
Comediile romantice cu cele mai mari câștiguri la box office din toate timpurile

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle