Filme care au eșuat la box office, dar merită să le acorzi o șansă pentru că te vor surprinde cu adevărat

În ciuda faptului că aceste filme nu au excelat la box office, s-au numărat totuși printre preferințele publicului.

Foarte mulți aleg să urmărească un film în funcție de încasările de la box office. Dar, există și exemple de filme care nu au excelat din acest punct de vedere, așa cum sunt cele care se regăsesc printre recomandările de mai jos, și care totuși merită atenția ta.

1. Dazed and Confused

Despre filmul Dazed and Confused regizat de Richard Linklater s-a spus că ar fi unul dintre puținele pelicule autentice pentru adolescenți care s-au făcut vreodată. În distribuție s-au regăsit actori faimoși și apreciați, iar aici îi putem menționa pe Matthew McConaughey, Ben Affleck și Renee Zellweger. Cu toate astea, filmul a eșuat la box office în 1995.  

2. True Romance

În True Romance au jucat actori precum Brad Pitt, Gary Oldman, Dennis Hopper, Christopher Walken și James Gandolfini și mulți ar crede la prima vedere că filmul s-a bucurat de succes. Adevărul este că a câștigat 12 milioane de dolari, având un buget de 12,5 milioane de dolari. Însă, atât criticii, cât și persoanele care au văzut filmul l-au apreciat. Unul dintre motivele pentru care pelicula nu a atins așteptările se numără campania de marketing slabă.

3. Tenet

În filmul Tenet regizat de Christopher Nolan îi regăsești pe John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki și Michael Caine. Pelicula a fost lansată în anul 2020, un an complicat pentru cinematografia mondială. Tenet a pierdut între 50 și 100 de milioane de dolari. Însă, chiar și așa, prezintă o poveste interesantă care a câștigat premiul Oscar pentru cele mai bune efecte vizuale. 

4. Dredd

Filmul Dredd a eșuat la box office-ul american în 2012, motiv pentru care nu a reușit să-și recupereze bugetul de 45 de milioane de dolari. Criticilor le-a plăcut pelicula, însă fanii au ținut să aibă câteva comentarii negative la adresa lui.

5. The Princess Bride

Filmul The Princess Bride e inspirat după romanul cu același nume scris de William Goldman. Deși mulți se așteptau să aibă succes după ce a debutat în cinematografe în 1987, acest lucru nu s-a întâmplat, în mare parte din cauza campaniei de marketing. Dar, chiar și așa, filmul s-a numărat printre preferințele multora. 

6. Reservoir Dogs

Reservoir Dogs a luat prin surprindere criticii la Sundance și Cannes în 1992, câștigând 1 milion de dolari peste bugetul său de 1,5 milioane dolari când a apărut în cinematografe. Abia după ce regizorul peliculei, Quentin Tarantino, a avut parte de notorietate cu Pulp Fiction doi ani mai târziu, oamenii au început să acorde mult mai multă atenție filmului Reservoir Dogs.

7. Wet Hot American Summer

Acțiunea filmului Wet Hot American Summer se desfășoară în vara anului 1981, în ultima zi de tabără, în care mai mulți consilieri și-au propus să își încheie treburile nerezolvate înainte de a se termina ziua. Pelicula a câștigat 295.000 de dolari la lansarea sa inițială, iar după ceva timp aproape toți actorii au cunoscut notorietatea.

8. Blade Runner 2049

La fel precum originalul său, Blade Runner 2049 nu a avut rezultatele dorite la box office. A depășit cu mult bugetul, însă Warner Bros. a primit aproximativ o treime din suma totală. Comentariile la adresa filmului au fost în contradictoriu, însă pentru fanii Blade Runner filmul a fost perfect și o extensie excelentă a originalului regizat de Ridley Scott.

9. Vertigo

Alfred Hitchcock a regizat filmul Vertigo, care nu a avut rezultatele așteptate de mulți la box office. Pelicula și-a recuperat bugetul, însă nu a atins succesul altor filme ale cunoscutului regizor. Hitchcock a scos din circulație filmul timp de 10 ani și a fost revăzut după moartea sa. De asemenea, thriller-ul a fost considerat multă vreme drept cel mai bun film făcut  vreodată. 

10. It’s a Wonderful Life

Compania RKO Pictures a pierdut peste 525.000 de dolari pe filmul It’s a Wonderful Life după prima sa lansare. De-a lungul timpului a devenit unul dintre cele mai iubite filme americane realizate vreodată. 

Citește și:
10 actori faimoși în întreaga lume care au câștigat un premiu Oscar foarte târziu în carieră

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Antena 1
substantial.ro
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle