Emmanuel Macron, mesaj despre războiul din Ucraina. Ce a declarat președintele Franței

Emmanuel Macron a transmis că lumea nu este într-un război direct cu Rusia, ci cu Vladimir Putin, care a ordonat atacurile asupra Ucrainei.

Emmanuel Macron, mesaj despre războiul din Ucraina. Ce a declarat președintele Franței

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a insistat într-un discurs de-al său că lumea nu este într-un război cu Rusia, ci Vladimir Putin este în această situație. Într-un discurs puternic la televiziunea națională de miercuri seara, Emmanuel Macron a abordat conflictul în curs din Ucraina.

Emmanuel Macron: „Rusia nu a fost atacată”

Prezentându-l pe președintele rus Vladimir Putin drept „agresor”, în timp ce stătea în fața steagurilor Franței, Ucrainei și Uniunii Europene, Macron a spus că „acest război este rodul unui spirit de răzbunare născut dintr-o lectură revizionistă a istoriei Europa.”

„Lumea nu este în război cu Rusia sau cu oamenii săi, ci doar cu Vladimir Putin. Nu există trupe sau baze militare NATO în Ucraina și Rusia nu a fost atacată. Forțele ruse asediează cele mai importante orașe ucrainene. Zilele care vor veni probabil vor fi din ce în ce mai grele. Sute de mii de refugiați fug în țările vecine”, a spus Macron, în timp ce mai multe orașe din Ucraina au fost atacate brutal.

Macron a avut mai multe întâlniri cu Putin, inclusiv una la Moscova, înainte ca Rusia să invadeze Ucraina joia trecută. În ceea ce privește inițiativa președintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a lupta pe front alături de soldați, liderul francez i-a transmis acestuia sprijinul din partea Franței.

„Chiar în această după-amiază, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a condamnat, printr-un vot copleșitor, această agresiune. Comunitatea internațională și-a arătat astfel unitatea. Noi nu suntem în război cu Rusia. Știm ce ne leagă de acest mare popor european care este poporul rus. Am ales să rămân în contact și voi rămâne în contact atât cât voi putea și cât de mult este necesar, cu președintele Putin. Aceste evenimente sunt semnalul schimbării unei epoci. Democrația este contestată în fața ochilor noștri. Libertatea noastră, a copiilor noștri, nu mai este un dat, este un timp pentru a fi curajos, o luptă constantă”, a declarat Macron.

Președintele Franței a spus că va organiza un summit european săptămâna viitoare la Versailles pentru a discuta despre independența energetică. De asemenea, Macron a anunțat trimiterea a sute de soldați francezi în România pentru a întări prezența militară în partea estică a continentului.

Citește și:
Rolurile surprinzătoare ale lui Zelenski, de la personaj de desene animate, la lider eroic al Ucrainei invadate

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle