Rolurile surprinzătoare ale lui Zelenski, de la personaj de desene animate, la lider eroic al Ucrainei invadate

Președintele Zelenski își joacă în aceste momente rolul vieții sale, la care a ajuns după ce a interpretat personaje de desene animate și a concurat în show-uri TV.

Rolurile surprinzătoare ale lui Zelenski, de la personaj de desene animate, la lider eroic al Ucrainei invadate

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a devenit în ultimele zile un erou pentru întreaga lume, dovedindu-și curajul și decizia de a rezista în fruntea statului pe care îl conduce, în condițiile extraordinare ale invadării țării sale de către armata rusă. Postările sale din social media, care îl arată neînfricat și fără ezitare în a cere lumii întregi ajutorul, se viralizează și servesc drept motivație pentru milioanele de ucraineni care au ales să nu-și părăsească țara și să lupte până la capăt cu armata rusă.

Este clar în aceste momente că Zelenski joacă rolul vieții sale, la fel de clar fiind și faptul că formarea sa ca actor și ușurința și convingerea cu care se exprimă public îl ajută să mențină la cote ridicate încrederea populației că rezistența lor în fața rușilor poate să dea rezultate. Deși au trecut doar puține zile de la debutul conflictului, prin invazia care a luat startul pe 24 februarie, Ucraina pare să câștige în termeni de comunicare, astfel încât opinia publică din întreaga lume pare să fie în acest moment de partea liderului de la Kiev.

Însă înainte de a ajunge președinte și de a fi pus în extraordinarele circumstanțe în care se află astăzi, Zelenski a avut cu totul alte roluri de jucat. Acesta a fost ales în 2019, după o carieră în showbiz-ul local, în care a atras mai cu seamă atenția rolul său dintr-o comedie care îl prezintă drept un profesor ce ajunge peste noapte conducătorul țării. În afară de serialul de satiră, Zelenski a fost chiar și personaj de desen animat, el împrumutându-și vocea personajului Paddington din filmele cu același nume din 2014 și 2017. Este aproape ironic faptul că personajul Paddington, ursulețul găsit într-o gară, în ajunul Crăciunului, a fost inspirat de jucăriile copiilor refugiați din cel de-al doilea război mondial.

Mai mult, Zelenski a participat chiar la un concurs televizat, fiind câștigătorul ediției din 2006 a show-ului Dansez pentru tine.

Citește și:
Fosta Miss Ucraina Anastasiia Lenna s-a alăturat ca voluntară armatei ucrainene

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle