De ce să nu renunți niciodată la relația ta pentru una ipotetic mai bună

Oricâte filme ai vedea și oricâte romane ai citi, "bărbatul acela" sau "jumătatea ta" sunt niște concepte romantice, fără prea mare acoperire în realitate, dar care ne intoxică cu idealuri imposibil de atins.

De ce să nu renunți niciodată la relația ta pentru una ipotetic mai bună

Orice relație presupune urcușuri și coborâșuri, și din când în când devenim critici cu privire la dinamica interacțiunii cu partenerul nostru, întrebându-ne: oare n-am putea găsi ceva mai bun? Evident, dacă partenerul tău e un abuzator, un manipulator sau un afemeiat, în mod clar ai putea găsi ceva cu mult mai bun. Așa că sfatul meu este: dacă simți că ești abuzată sau în pericol, nu există nici un motiv pentru care ai rămâne alături de un astfel de partener! Pentru că e mult mai bine să nu fii implicată în nicio relație decât într-o astfel de relație!

Dar dacă partenerul tău este un tip decent, un om bun (cu defecte și calități, ca oricare dintre noi), poate că ar trebui să te gândești de două ori înainte de a te decide să explorezi și alte posibilități. În epoca aplicațiilor de dating, acestea par nelimitate și atât de ușor accesibile, așa că și tentațiile sunt pe măsură! În plus, iarba pare întotdeauna mai verde în grădina vecinului, dar nu știi niciodată dacă nu cumva gazonul e artificial. Lăsând gluma la o parte, sfatul nostru este acesta: dacă partenerul tău este un om care te sprijină și te respectă, nu renunța doar de dragul fluturilor în stomac! Pentru că s-ar putea să sari din lac în puț! Sau chiar mai rău!

E ușor să te gândești la toate felurile în care partenerul tău ar putea să te mulțumească mai mult sau relația voastră s-ar putea îmbunătăți și să-ți spui într-o bună zi: „m-am săturat!” și să te decizi să te desparți. Dar dacă relația voastră e una bună, nu renunța la ea pentru una (doar) ipotetic „mai bună”. Implică-te mai mult și depune mai mult efort pentru a o face și mai bună! Sfatul nostru: inițiază discuții oneste și tranșante despre nevoile tale! Faceți planuri împreună! Munciți cot la cot pentru a vă îmbunătăți relația, pentru că relațiile implică și efort. Dar recompensele sunt pe măsură. Și nu uita: oricâte filme ai vedea și oricâte romane ai citi, „bărbatul acela” sau „jumătatea ta” sunt niște concepte romantice, fără prea mare acoperire în realitate, dar care ne intoxică cu idealuri imposibil de atins.

Când ai pe cineva bun lângă tine, ai grijă de el!

Atunci când te gândești că ai alături „o persoană ok, dar nu extraordinară”, tendința este să începi să o ignori, să spui lucruri la care nu te gândești prea mult, să nu-ți prea pese cum evoluează lucrurile între voi și să nu faci din relația voastră o prioritate. Dar nu lăsa lucrurile așa! Ai grijă de relația voastră! Și ai grijă de partenerul tău! Fă în așa fel încât relația voastră să fie o zonă sigură pentru voi amândoi, și mai ales o oază de fericire! Tratează-l cu respect și demnitate și acordă-i atenție!

Când partenerul tău e un om de calitate, arată-i apreciere!

Dacă te oprești un moment din goana zilnică și te gândești că trăiești doar o singură dată, toate relațiile din viața ta au dintr-odată mai mult sens (chiar și cele platonice, dar mai ales cele romantice). Dacă ai un om bun în viața ta, arată-i asta în fiecare zi! Poate că nu aveți o relație perfectă, dar aveți una specială și unică, pentru că e doar a voastră! Fiecare moment din viața noastră este important, iar relația voastră este un cumul de momente importante.

Când partenerul tău este acolo pentru tine, nu căuta în altă parte!

Dacă am învățat ceva până acum, atunci asta s-ar putea rezuma foarte simplu: universul este haotic, nu ți se datorează nimic, iar circumstanțele nu sunt întotdeauna de partea ta! De aceea, mi se par foarte păguboase acele teorii care susțin că „e acolo cineva și pentru tine!” sau că „ce e al tău e pus deoparte!”. Pentru că pur și simplu este un mod de a gândi fals și toxic în același timp! Din păcate, unii oameni își petrec mare parte din viață singuri, poate pentru că au așteptat să apară mereu acel „cineva”, fără să depună nici un efort în a-l căuta sau în a se ajusta pentru a fi pe aceeași pagină. Pentru ei nu a fost nimeni, pentru că au fost prea pasivi sau prea convinși că există compatibilități perfecte! Nu trebuie să cazi și tu în această capcană!

Citește și:
6 semne care te asigură că e momentul să te desparți de el

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle