De ce nu este indicat să începi o nouă relație imediat după o despărțire dureroasă

O despărțire te-a lăsat cu inima frântă și crezi că un nou partener este exact ce-ți trebuie în momentul de față. Nimic mai greșit...

De ce nu este indicat să începi o nouă relație imediat după o despărțire dureroasă

Ai trecut recent printr-o despărțire. Nu e prima, știi că vei supraviețui, dar te-ai săturat să doară. Pe lângă asta îți spui că timpul trece pe lângă tine, ai acordat nenumărate șanse cui nu trebuie, toți bărbații sunt la fel. Prietenele te îndeamnă să aplici zicala cui pe cui se scoate, că nu ai nimic de pierdut. El își vede de viață mai departe, poate iese la dating sau deja are o relație, tu de ce să stai să suferi după el?! Sau asta ar fi maniera în care te răzbuni: un nou bărbat cu care să îți împarți patul și viața. Însă toate aceste planuri și perspective se pot întoarce împotriva ta.

O nouă lovitură

Deja ești sensibilizată și vulnerabilă. Rana nu s-a închis, ți-ai pus speranțe într-un nou venit sau un bărbat pe care îl cunoșteai deja de ceva vreme. Începutul părea promițător, apoi el a făcut un gest urât, a dispărut brusc sau s-a retras treptat. O altă dezamăgire, un alt abandon, o altă lovitură peste rana emoțională ce supura. Fără să ai tăria sau instrumentele de a gestiona asta.

Nu procesezi…

… cele întâmple în fosta relație căci nu ai timp. Nu poți să îți duci doliul relațional, să te vindeci. Nu ai timp să îți vezi partea ta de responsabilitate, să fii sinceră cu tine și să îți vezi greșelile. Să te evaluezi și ce ai putea face diferit într-o nouă relație serioasă. Sau ce anume nu este ok pentru tine să se mai întâmple în cuplu din partea lui.

Relația plasture

Într-o nouă relație imediat după despărțire nu cauți să construiești, ci o alinare de moment. Nu ești disponibilă emoțional pentru tine, pentru el, pentru relație. Capacitatea ta de efort este extrem de redusă, către 0. Nu oferi, ci mai degrabă stai la primire tocmai pentru a te vindeca. Imaginează-ți o sportivă la patinaj artistic care s-a accidentat și ca atare are mișcările limitate. Poate ea să execute un dans superb alături de partenerul său? Mai degrabă se sprijină pe el, iar el se străduiește să execute momentul?

Noul iubit – o alegere nepotrivită

Vrei să îi demonstrezi fostului că poți avea pe cineva imediat după el. Că în continuare ai succes la bărbați. Lumea să nu te vadă îndurerată, ci extrem de bine. Practic totul este un artificiu de imagine. În acest proces poți alege neinspirat. Un bărbat care să nu aibă o influență pozitivă ori care să nu fie de cea mai bună calitate. Care eventual să dea bine în societate, dar în intimitate să fie extrem de deprivant emoțional, să nu te facă să te simți în siguranță.

Nu ești la capacitate maximă

Tristă, anxioasă, uneori copleșită de furie, fără energie, tulburări de somn. Nu ești într-o zonă emoțională sau chiar și fizică prea grozavă. Deci nu dai tot ce ai nici la nivel de seducție sau relaționare de bază. Iar timpul investit într-o nouă poveste romantică ar fi mult mai util redirecționat către tine și ceea ce ai nevoie cu adevărat.

Citește și:
Ești foarte indecisă în cuplu? Ce vulnerabilități ascunde nehotărârea

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle