De ce nu ar trebui sa iti doresti sa fii perfecta

Cat de des ti-ai dorit sa schimbi ceva la tine? De cate ori te-ai gandit ca, daca vei avea acele lucruri, vei fi perfecta?

De ce nu ar trebui sa iti doresti sa fii perfecta

Este o pierdere de timp sa visezi la lucruri pe care nu le poti obtine si, mai mult decat atat, sa speri sa fii diferita de persoana care esti deja. Tu esti perfecta exact asa cum esti. Iata 5 motive pentru care nu trebuie sa-ti doresti sa fii altfel decat cum esti deja acum.

1. Perfectiunea e plictisitoare

Imagineza-ti ca perfectiunea chiar ar exista. Oamenii perfecti ar fi extrem de plictisitori si enervanti. Defectele pe care le avem sunt cele care aduc farmec personalitatii noastre. Ele ne definesc ca om. De aceea, este foarte important sa te accepti asa cum esti si sa nu incerci in mod constant sa fii perfecta. Asta nu te face decat sa te comporti ca o alta persoana si sa nu fii tu insati, frumoasa in toata esenta ta.

2. Pui presiune pe tine

Atunci cand inceri sa fii perfecta, pui foarte multa presiune pe tine. Daca iti doresti in mod constant sa arati ca o persoana pe care o admiri, sa ai o casa mai frumoasa ca a prietenilor tai, o viata si mai buna, nu faci decat sa te consumi inutil. Axeaza-te pe lucrurile pe care chiar le poti schimba, fara sa-ti pierzi energia stresandu-te pentru lucruri asupra carora nu poti avea control absolut. Intotdeauna vor fi persoane care vor avea mai mult decat tine. Important e ca tu sa fii multumita cu ceea ce ai si sa fii constienta de ceea ce poti obtine.

3. Esti nefericita

Cautarea perfectiunii te va face intotdeauna nefericita. Din moment ce perfectiunea este imposibil de atins, tu vei fi mereu in cautarea a ceva ce nu poti obtine si vei fi nemultumita. Vei avea constant sentimentul ca pierzi. Incearca sa nu iti mai creezi singura aceasta stare de nemultumire. Fa ceea ce poti, urmareste-ti visele, dar nu te lasa daramata atunci cand nu toate obiectivele sunt duse la indeplinire.

4. Toata lumea are probleme

Ai constant senzatia ca esti singura care are probleme si ca toti ceilalti sunt extrem de fericiti si au tot ce le trebuie? Trebuie sa intelegi ca toata lumea are probleme. Imaginea perfecta pe care tu o vezi in exterior nu e neaparat si cea reala. Nu stii care sunt problemele lor sau cum se simt ei cu adevarat. Nu exista o lista de lucruri care ne fac fericiti pe toti. Fiecare are nevoie de anumite lucruri. Incearca sa le gasesti pe ale tale si evita sa crezi ca lucrurile pe care unii le au, le aduc si fericirea.

5. Cautarea este interminabila

Cautarea perfectiunii te va aduce intr-un ciclu care nu se va mai opri. Odata ce ai rezolvat un lucru, vei gasi nemultumirea in altul. Spre exemplu, daca vei rezolva o problema ce tine de aspectul tau fizic, imediat vei gasi alta. In fapt, problema nu are legatura cu infatisarea ta, ci cu faptul ca tu nu te accepti asa cum esti. Incearca sa nu mai fi asa critica cu tine sau sa lasi pe altii sa ceara prea multe de la tine. Permite-ti sa fii imperfecta si sa ai defecte! Este ceva normal. In plus, cine stabileste care sunt standardele de perfectiune?

Text: Georgiana Lupica
Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle