De ce după unele despărțiri îți revii mai greu și după altele mai ușor. Nu ține doar de sentimente

Sunt o mulțime de motive pentru care unele despărțiri te afectează mai mult decât altele. După ce le vei înțelege vei privi situația mai clar și cu mai mult calm.

De ce după unele despărțiri îți revii mai greu și după altele mai ușor. Nu ține doar de sentimente

De-a lungul timpului ai trecut prin mai multe despărțiri sau fix asta este situația în care te afli acum. Spui că suferința are legătură numai cu sentimentele, însă lucrurile sunt ceva mai complicate decât atât. Iar dacă vei privi în spate, în istoricul tău relațional, vei vedea că la unele rupturi era multă durere, deși ceea ce simțeai pentru el nu mai era deloc puternic. Așa că pentru a fi mai blândă cu tine, a căpăta sens și a privi mai limpede tot tabloul din viața ta ia în calcul și elementele de mai jos.

Partea ta de responsabilitate

Uneori îți este foarte greu să mergi mai departe deoarece te acuzi necontenit. Poate că ai înșelat, ai luat o decizie care a schimbat cu totul cursul relației, să zicem că te-ai mutat o perioadă din oraș datorită serviciului. Știi bine că disputele aprinse cu familia lui nu erau benefice, îl deranjau teribil, și cu toate astea nu te opreai. Fiecare face anumite greșeli în relație, iar ulterior ele sunt o sursă pentru vinovăție. Tu ai vrut să vă despărțiți? Nu înseamnă că îți este mai ușor. Îți poți pune la îndoială decizia întrebându-te dacă nu cumva ai pierdut iubirea vieții. Deși ai momente când vezi că erai nefericită de foarte multă vreme, iar el nu depunea niciun efort.

Calitatea relației

Aici sunt două nuanțe: sănătos și toxic. Te doare sufletul că ai încheiat ceea ce poate că a fost cea mai sănătoasă relație pe care ai avut-o vreodată. Însă v-ați înstrăinat atât de mult încât nu s-a mai putut face nimic. La polul opus, o relație toxică îți apasă toate butoanele, al abandonului, al deprivării emoționale. Și devii din nou fetița mică părăsită de tată sau care nu s-a simțit suficient de iubită de părinții săi.

Latura logistică

O casă pe care ați cumpărat-o și ați aranjat-o împreună. Pentru care ai făcut eforturi consistente și devenise cuibul tău, locul în care simțeai liniște. Iar acum o părăsești, deși știi clar că nu îl mai vrei pe el. E greu să renunți la o bucată din viață, cu tot ce presupune ea. Să o iei de la capăt, să îți cauți altă locuință ori să existe un război declarat pentru împărțirea bunurilor. Cum să nu îți fie greu?!

Visul iubirii

Când închei o relație ai senzația că arunci la coș visul iubirii până la adânci bătrâneți, al poveștii demnă de un film romantic? Așteptările și mai degrabă scenariul idilic pe care ți-l făcusei în minte, proiecțiile, sunt trădate de realitate. Nu pierzi doar relația, pe el, ci și visul.

Angajamentul

Poate că pentru prima dată după mulți ani în sfârșit te implicasei 100% într-o relație. Un divorț, o despărțire dureroasă din trecut, te făcuse să stai departe complet de bărbați, sau să preferi o prietenie cu beneficii. Acum erai cu totul acolo, lăsasei la o parte zidurile de apărare, și din nou nu a mers, iarăși ești dezamăgită.

Citește și:
Trăsături pe care le are un bărbat dominator, interesat de control și nu de iubire

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle