Așteptări nerealiste de la partenerul de cuplu care îți vor aduce multă nefericire

Există o serie de așteptări nerealiste în cuplu care poluează viziunea sănătoasă asupra relației. Cum îți faci rău singură.

Așteptări nerealiste de la partenerul de cuplu care îți vor aduce multă nefericire

Faptul că urci partenerul pe un piedestal, ai creionată în minte o imagine idilică despre relațiile de cuplu, te lași influențată de social media sau filmele romantice, toate acestea conduc la un set de așteptări nerealiste despre cuplu care în final nu îți aduc altceva decât suferință, frustrare și mencanisme proprii nesănătoase de a face față.

Veți fi rupți din povești

Ca și cum el este Făt-Frumos și tu Ileana Cosânzeana. Relația voastră de iubire va fi una de roman, de film, va trezi invidii la tot pasul, și atingeți perfecțiunea ca și cuplu. Doar că viziunile comune și iubirea pasională nu vă feresc de problemele cu care vă veți confrunta sau nu vă fac imuni la greșeli.

Partenerul nu te va dezamăgi niciodată

Oh, și încă cum. Oamenii fac lucruri bune sau mai puțin bune, și, cel mai important, oamenii nu rămân la fel. Se poate întâmpla ca tu și partenerul tău de cuplu să evoluați diferit, în ritmuri diferite. Iar la un moment dat discrepanța să fie foarte mare și greu de tolerat. Ori să fie influențat de surse externe (de exemplu familia din care provine), iar asta să ducă la dezamăgire și conflicte serioase.

Sentimentele vor rămâne la fel

O dată cu trecerea timpului nu doar voi ca indivizi, ci și ceea ce simțiți suferă modificări. Pasiunea se mai estompează, fluturii din stomac sunt doar o amintire, iar o iubire care nu e întreținută poate dispărea. Sau ea se transformă în ceva mai puternic, stabil, într-o iubire matură.

Banii vă vor face viața ușoară

Cu siguranță vor aduce un plus de relaxare, iar problemele financiare împovărează cuplul. Însă o casă frumoasă, mașini, haine și vacanțe scumpe nu asigură împlinirea nevoilor emoționale și conectarea autentică în cuplu. Atenție la prețul pe care îl cer banii: absența de acasă, ore nenumărate petrecute peste program, stres adus în căminul conjugal, burnout etc.

Veți fi mereu de acord pe problemele majore

Indiferent cât de mare este chimia dintre voi, cât de similari sunteți ca viziune de viață, e imposibil să gândiți totul identic. Și chiar lucruri serioase, precum modul cum educăm copiii, vor demonstra discrepanțe de opinie. Aici e important modul cum negociați și găsiți o cale comună agreabilă pentru amândoi.

Casa va fi impecabilă

Realizabil dacă amândoi sunteți maniaci cu ordinea și curățenia. Însă realitatea demonstrează contrariul. Studiile spun că un cuplu are un grad mare de satisfacție atunci când responsabilitățile casnice sunt împărțite echilibrat. Așadar succes la pus toate elementele pe listă și atribuirea lor armonios.

Noi nu vom avea probleme

Ba veți avea și dintre cele mai diverse. Viața bate filmul și vine cu provocări neașteptate, în alte condiții extrem de greu de anticipat. Iar modul sănătos, funcțional în care le veți rezolva vă va uni și mai mult. Nu vă temeți de conflicte, ele nu indică finalul relației, ci setează noi termeni de funcționare ai cuplului.

Va fi un tată exemplar

Toți părinții sunt perfecți până când au copii. Iar micuții ne apasă butoanele și râcâie vechi răni emoționale din propria copilărie, despre care nu ați știut sau pe care credeați că le gestionați exemplar.

Îl poți schimba

Crezi că lucrurile se vor desfășura după bunul tău plac, dar asta ar însemna să ai o relație de una singură. Chiar dacă partenerul cedează, nemulțumirile și frustrările sale vor exploda pe altă parte. Iar, ca orice persoană, el are atât calități cât și defecte. E o capcană să crezi că acele defecte se vor estompa cu timpul sau i le vei corecta tu. Accepți tot pachetul sau spui pas.

Citește și:
Tipuri de manipulare prin care partenerul tău vrea să preia puterea în relație

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle