Trăsături pe care le are un bărbat dominator, interesat de control și nu de iubire

Tu speri că sunt dovezi de iubire, însă comportamentul său reflectă dorința de control. Ce îți arată că este doar un bărbat dominator, nu și îndrăgostit.

Trăsături pe care le are un bărbat dominator, interesat de control și nu de iubire

Îți spui că este bine să ai alături un bărbat dominator. Se descurcă în absolut orice situație, este de succes, te face să te simți protejată, în siguranță. Ți se pare că latura aceasta dură îți completează feminitatea, și îl face pe el în același timp să fie foarte masculin. Pe de-o parte natura ne-a programat ca la ovulație să fim atrase de bărbații alfa, ce teoretic au trăsături genetice puternice și astfel naștem copii cu aceeași moștenire genetică de succes, care au șanse mari de supraviețuire. Teorie valabilă din punctul de vedere al perpetuării speciei sau când nu existau medicamente, spitale, femeile erau dependente de bărbați din toate punctele de vedere. Astăzi lucrurile s-au schimbat, iar acest bărbat dominator, când este interesat doar de posesie și control, are anumite comportamente specifice. E important să fii atentă la ele, mai ales dacă tu îți dorești iubire și o relație stabilă.

Are cerințe exagerate

Standardele sale sunt extrem de înalte și nerealiste. Totul este despre el și nevoile lui, iar tu trebuie să te supui și să bifezi fiecare lucru de pe lista cu cerințe. Nu este dispus la compromis, nu este înțelegător sau flexibil.

Se joacă cu mintea ta…

… și este expert în gaslighting. Îți contestă realitatea așa cum o vezi tu, te face să te îndoiești de orice lucru gândești sau simți, impunându-ți perspectiva care îi susține lui interesele. Te multe ori te trezești întrebându-te dacă nu cumva îți pierzi mințile.

Te izolează

Ca totul să decurgă mai ușor conform planurilor sale de control, te izolează de prietenii tăi, de familie. Astfel nu mai ai cu cine să te consulți, cine să te influențeze, iar el să devină centrul și unica componentă a universului tău.

Numai în condițiile lui

Petreceți timpul cum vrea și unde vrea el. Vă întâlniți când este el disponibil. Orice ai cere tu nu se acceptă, nu este luat în calcul. Întreaga hartă a relației este conturată conform regulilor lui, nu ale voastre de comun acord.

Expert în vinovăție

Nu de puține ori auzi că ești nerecunoscătoare, răsfățată, nu (îl) apreciezi. Îți face liste verbale lungi cu tot ceea ce face pentru tine, cum te ajută și nu ai fi nimic fără el. Vinovăția este o armă ascuțită ce te face să cedezi de fiecare dată.

Caută avantaje

Ca să te domine mai bine caută și mereu scoate în evidență sau inventează un avantaj. El are mai mulți bani, o poziție socială mai bună, ori e mai inteligent, mai rafinat. Te plasează pe tine pe o treaptă inferioară și pe el pe un piedestal. Asta naște multă autocritică în ceea ce te privește. Îți spui că nu ești suficient de bună, realizată, cultă, inteligentă etc. Ceea ce evident te face mai ușor de manevrat.

Controlul programului

Cere să știe ce faci în fiecare minut, te sună sau îți dă mesaje constant, ești obligată să îl informezi de fiecare schimbare minoră de program. Poate chiar îți pune pe telefon aplicații de localizare. Nu ai niciun pic de intimitate sau spațiu personal, nici măcar atunci când nu vă întâlniți.

Citește și:
Ești o persoană dramatică? De ce asta are un impact negativ în relația de cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle