Cum să ai grijă de tine și să te protejezi în avans în cazul unei despărțiri

Ai la activ o serie de despărțiri, ce ai învățat din ele? Poate câteva metode să te protejezi dacă te vei afla într-o situație similară?

Cum să ai grijă de tine și să te protejezi în avans în cazul unei despărțiri

În acest context nu discutăm despre a pune răul în față. Nici despre o serie de gânduri care să te ducă inconștient în direcția unei despărțiri. Ci te invităm să privești cu ochi limpezi spre trecutul tău și acele puncte de vedere din care ți-a fost extrem de greu după o ruptură. Nu le poți identifica? Iată câteva sugestii, dar și metodele prin care este sănătos să ai grijă de tine.

Independența financiară

Din păcate multe femei nu ies din relații abuzive întrucât sunt dependente financiar de partenerii lor. Există chiar cazuri severe de abuz domestic, în care femeia dacă vrea să plece efectiv nu are unde să se ducă ori cum să se descurce. Poate ți s-a întâmplat și ție ca după o despărțire să descoperi că financiar ai căzut de pe norișorul cu numărul 9. El câștiga mai bine, poate tu te-ai dedicat lui, relației, să îl sprijini și să-l susții, și ai ignorat propria dezvoltare profesională și implicit financiară. 

Rețeaua socială

Unele femei după ce intră într-o relație de cuplu au tendința ca treptat să rupă legătura cu prietenele și cercul social pe care îl frecventau înainte să apară bărbatul respectiv. Iar după despărțire se trezesc complet singure. Prietenii lui cu care până acum își petrecea timpul, prin prisma relației, rămân în tabăra adversă. Iar cum emoțional ești extrem de vulnerabilă ai nevoie de propria ta plasă de suport, care dacă nu este întreținută nici nu e de mirare că dispare.

Propriile interese

Relația, casa, familia, copiii îți umplu tot timpul și nu mai găsești vreme pentru nimic? După despărțire sunt cazuri când femeile respective au senzația că și-au pierdut identitatea. Pentru că identitatea lor devenise una singură: de soție sau de parteneră. Păstrează-ți, dezvoltă-ți și extinde-ți aria de interese și activități. Ieși din zona de confort și prioritizează evoluția ta personală!

Independența personală…

… nu înseamnă să nu faci parte din echipă sau relație, ci să nu devii dependentă de ea. Sigur, sarcinile și responsabilitățile în cuplu se împart, dar să lași totul pe umerii celuilalt e confortabil pe moment însă costisitor emoțional în caz de despărțire. Îți va fi greu să iei decizii, celălalt făcea asta. Să te descurci cu organizarea banilor și plata facturilor, doar el se ocupa de tot. Nici nu știi unde sunt actele, în ce etapă sunt ratele sau afacerile comune. Un plus de implicare ajută nu doar stima ta de sine, ci și cuplul! Îi ceri părerea pentru orice sau îi ceri voie pentru fiecare pas făcut? Un rol de copil sau adolescent care se va simți pierdut în situația unei despărțiri.

Citește și:
Consideri că sunt cele mai bune calități ale tale, dar întrețin relațiile în care te simți nefericită

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle