Comportamente toxice (pentru tine) pe care le repeți ori de câte ori intri într-o nouă relație

Vrei să schimbi ceva când vei avea o nouă relație? Ți-ai dori un alt deznodământ? Privește în trecut la acele comportamente de pe urma cărora tu ai avut de pierdut.

Comportamente toxice (pentru tine) pe care le repeți ori de câte ori intri într-o nouă relație

Te-ai săturat să suferi și să-ți spui de fiecare dată că ai făcut o alegere greșită? Că nu te pricepi deloc la bărbați? O nouă relație poate fi o foarte bună ocazie să înveți un alt tip de comportament, să te raportezi diferit la partenerul de cuplu. Pentru asta fii sinceră cu tine și observă ce atitudini ai avut în fiecare poveste de iubire sau când ți-ai dorit mai mult de la un bărbat.

Alegi parteneri indisponibili

Este căsătorit sau într-o relație. Poate că îți promite că se va despărți, tu trebuie doar să ai răbdare. Cât timp nu se precizează. Ori nu face nicio promisiune, dar tu trăiești în fantasma unei iubiri ca în basme, sperând că situația se va rezolva la un moment dat în favoarea ta. Ceea ce rareori se întâmplă.

Te adaptezi perfect fiecărui partener

Adică hobby-urile lui devin ale tale, mâncarea lui favorită devine și a ta, părerile lui despre orice ți le însușești. La fiecare relație te transformi în altcineva, te mulezi după partener. În acest proces te îndepărtezi de adevărata ta natură, până în punctul în care nu-ți mai dai seama care este cu adevărat identitatea ta.

Te agăți emoțional

Tu îl cauți cel mai mult, tu insiști să vă vedeți, ai inițiative pentru diverse activități. Practic toată munca relațională o faci tu. Oferi nelimitat, nu ceri nimic în schimb. El este doar la primire și nu depune eforturi pentru construirea relației voastre.

Devii salvator

Partenerul are diverse probleme. Poate este dependent de alcool, droguri, este într-un moment dificil al vieții din punct de vedere profesional. Emoțional nu stă prea bine, are nevoie de o mamă, un mentor, ghidaj, de cineva care să-i arate calea cea dreaptă. Iar tu îți asumi cu bucurie acest rol și faci tot posibilul ca să îl repari. 

Interpretezi exagerat orice semn de atenție

Pe lângă faptul că orice gest minuscul pe care îl face ție ți se pare absolut extraordinar, din dorința de a avea o relație confunzi flirtul cu interesul real. Sexul cu acea curiozitate de a te descoperi ca persoană și a merge mai departe de interacțiunea de așternut. Te arăți mult prea disponibilă, ești ca o carte deschisă din prima iar în mintea ta construiești o relație care nu are legătură cu realitatea.

Ești extrem de controlată…

… ca să nu greșești. Crezi că el este perfect, iar pentru a fi cu tine și tu trebuie să fii perfectă. Îți pui pe umeri o presiune enormă. Și ești atentă la absolut orice faci sau spui, dar nu pentru a fi conștientă și asumată în relație. Ci pentru a nu comite erori, fiind astfel foarte critică cu tine. Naturalețea și spontaneitatea ți se par inamici redutabili și ai tendința de a planifica în mintea ta și cea mai mică interacțiune cu el.

Te valorizezi prin el

Ești importantă și prețioasă doar pentru că el se uită la tine. Bărbatul respectiv devine reperul calităților tale, fără el ai senzația că nu contezi, că nu ai valoare. Iar aceste gânduri el le întreține abil. Te minimizează, te critică, te manipulează, iar tu trebuie să îl tratezi ca pe un zeu de vreme ce te-a ales pe tine.

Citește și:
SOS comportament toxic! Jocuri psihologice pe care le folosesc bărbații ca să te cucerească

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle