Cele mai bune 10 filme de acțiune cu femei puternice

Iată care este selecția noastră cu cele mai bune filme de acțiune în care actrițe cunoscute își interpretează impecabil rolurile.

Pentru multă vreme, femeile lipseau cu desăvârșire din numeroase filme de acțiune. Din fericire, astăzi avem la dispoziție o mulțime de astfel de pelicule în care actrițe celebre joacă rolurile unor eroine cu personalități puternice și curaj. 

Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn (2020)

Unul dintre exemplele de filme din 2020 cu supereroi este Birds of Prey, care a înregistrat un succes masiv și a făcut furori. Pelicula are o femeie în rol principal, și anume actrița Margot Robbie, care o interpretează Harley Quinn, o eroină plină de personalitate. De data aceasta, Harley Quinn alături de supereroii Black Canary (Jurnee Smollett-Bell), Huntress (Mary Elizabeth Winstead) și Renee Montoya (Rosie Perez) vor salva o tânără fată din mâinile unui temut criminal.

Rogue One: A Star Wars Story (2016)

Și în filmul Rogue One: A Star Wars Story avem o femeie puternică în rol princiapl. Actrița Felicity Jones o joacă pe Jyn Erso, care conduce o mică bandă de spioni rebeli care pornesc într-o misiune disperată. Viitorul întregii galaxii va depinde de succesul lor.

Run, Lola, Run (1998)

În acest thriller de acțiune german, iubitul Lolei, interpretată de Franka Potente, se confruntă cu o serie de probleme cu mai mulți gangsteri, iar ea se vede nevoită să îi salveze viața. Așa că Lola străbate orașul, se întâlnește cu o mulțime de oameni, iar filmul propune un dialog provocator despre liberul arbitru și te va ține în suspans până la final.

Atomic Blonde (2017)

Charlize Theron nu este deloc străină de filmele de acțiune. În Atomic Blonde o vedem în rolul lui Lorraine Broughton, o agentă destul de dură sub acoperire care reușește să surprindă prin felul în care arată. Însă, ea este trimisă într-o misiune în Berlin în timpul Războiului Rece pentru a investiga o crimă a unui alt agent. Povestea se bazează pe inteligența personajului jucat de Charlize Theron.

Underworld (2003)

În Underworld, protagonista este Selene, jucată de Kate Beckinsale. Ea este o războinică-vampir, care se află în centrul unui război vechi dintre vampiri și vârcolaci, și în timpul căruia se îndrăgostește de Michael, un om căutat de vârcolaci din motive necunoscute.

Wonder Woman (2017)

În filmul Wonder Woman o avem în rolul principal pe actrița Gal Gadot, care reușește să ofere o interpretare excepțională. Despre această peliculă s-a vorbit multă vreme, având în vedere că este una dintre puținele cu supereroine, dar și pentru că a fost regizată de către o femeie. Atât fanii benzilor desenate, cât și cei ai celebrului serial de televiziune din anii ’70 au așteptat cu nerăbdare o variantă modernă și nu au fost dezamăgiți.

Kill Bill: Vol. 1 (2003)

În pelicula Kill Bill, regizată de Quentin Tarantino, o avem ca protagonistă pe actrița Uma Thurman. Ea joacă rolul unei femei care după patru ani se trezește dintr-o comă și află că bebelușul ei a dispărut. În acel moment, singura ei dorință este aceea de a se răzbuna pe cei cinci oameni care i-au distrus viața și i-au ucis copilul. Deși în aparență filmul surprinde o poveste simplă a unei răzbunări, publicul a apreciat din plin felul în care a jucat Uma Thurman.

Captain Marvel (2019)

Actrița Brie Larson, cunoscută pentru rolul din filmul Room, a făcut istorie cu rolul Carol Danvers din Captain MarvelCarol Danvers devine una dintre cele mai puternice eroine ale Universului atunci când Pământul se află în mijlocul unui război galactic.

Lara Croft: Tomb Raider (2001)

Despre Lara Croft: Tomb Raider, un thriller de acțiune de la începutul anilor 2000, s-a spus că ar fi unul dintre puținele filme într-adevăr bune care e bazat pe un joc video. Actrița care o joacă pe Lara Croft este nimeni alta decât Angelina Jolie, care și-a făcut propriile cascadorii pentru acest film.

Hanna (2011)

Saoirse Ronan o joacă pe Hanna în filmul cu același nume, care explorează povestea unei tinere în vârstă de 16 ani, crescută în Finlanda de către tatăl ei, un fost agent CIA. El a pregătit-o încă de la o vârstă fragedă pentru tot ceea ce înseamnă tehnici de luptă și spionaj. După ce tatăl ei se asigură că este capabilă și că e o asasină perfectă, o trimite în Europa într-o misiune, acolo unde e urmărită de un agent de informații.

Citește și:
10 actori care au fost convinși de copiii lor să accepte un rol inedit

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle