Ce trebuie sa stii despre procesul lui Bill Cosby

Procesul lui Bill Cosby a inceput pe 5 iunie si iti prezentam tot ce trebuie sa stii despre acest caz.

Ce trebuie sa stii despre procesul lui Bill Cosby

Procesul lui Bill Cosby a inceput pe 5 iunie si,  daca nu esti la curent cu acest caz, iti prezentam detaliile acestui proces in care Bill Cosby este acuzat de abuz sexual.

Bill Cosby, actorul in varsta de 79 de ani, cunoscut mai ales pentru „The Cosby Show”, este acuzat ca a abuzat-o sexual pe Andrea Constand, o fost jucatoare de baschet. Pe langa aceasta, alte 60 de femei au declarat ca actorul le-ar fi drogat si apoi le-ar fi abuzat sexual.

In ianuarie sau februarie 2004 Andrea Constand l-a acuzat pe Bill Cosby ca a drogat-o si abuzat-o sexual in vila actorului din Elkins Park, Pennsylvania. Potrivit declaratiei acesteia, cei doi s-au intalnit la un meci de baschet feminin, ea ocupand o functie importanta in administrarea echipei Universitatii Temple, cea pe care a absolvit-o si Cosby. Aceasta a mers in casa lui de mai multe ori, la diferite eveniment insa, intr-o seara, in timpul unei vizite, Cosby i-a oferit trei pastile impotriva stresului si un pahar de vin, insa din cauza acestora nu s-a putut misca sau vorbi timp de 30 de minute, momente in care ea a fost atinsa de Bill Cosby in zonele intime.

La patru luni de la incident, Andrea s-a mutat inapoi in Canada si, pe 13 ianuarie, dupa o perioada in care a avut cosmaruri, s-a decis sa mearga la politie si sa-i spuna mamei sale totul.

Dupa ce Andrea Constand a mers la politie, a fost deschisa o ancheta, insa a fost oprita din cauza lipsei de dovezi. Apoi, in martie 2005, Andrea a incercat din nou, incepand un proces civil si, de data asta, a adus 13 alte femei care au marturisit ca au fost victime ale lui Bill Cosby. In 2006, procesul nu s-a mai discutat la tribunal, Constand si Cosby semnand o intelegere.

In cei 10 ani care au trecut de la acest proces, aproape 60 de femei l-au acuzat pe Cosby de abuz, insa pentru aproape toate cazurile era prea tarziu.

In iulie 2015 insa, declaratiile lui Cosby din procesul civil intentat de Andrea Constand au fost facute publice. O curte federala a decis sa desigileze transcriptul si, in declaratia sa, Bill Cosby a recunoscut ca i-a dat pastile fostei jucatoare de baschet si a avut contact sexual cu ea, dar si cu alte femei, insa a insistat ca intotdeauna aceste femei au fost de acord. Totodata, el declarase atunci ca pastilele pe care i le-au dat erau Benadryl (un medicament folosit mai ales pentru alergii).

Bill Cosby ar fi putut sa scape nepedepsit (din cauza unei legi conform careia dupa 12 ani de la fapta acuzatiile expira), insa spre sfarsitul anului 2015, cazul Constand a fost redeschis si, in decembrie 2015 Bill Cosby a fost acuzat.

Dupa mai multe amanari si declaratii, cazul a ajuns astazi sa fie unul dintre cele mai mediatizate procese, amintind de celebrul O.J. Simpson.

La procesul aflat in derulare, Bill Cosby a refuzat sa depuna marturie, iar din cele 13 persoane (cele care au depus marturie in trecut) doar una va da din nou declaratii. Numele acesteia nu a fost dezvaluit, insa potrivit declaratiei sale, aceasta a fost abuzata sexual in 1996, in camera de hotel a lui Cosby.

Din pacate insa, avocatii lui Cosby planuiesc sa se foloseasca de unele detalii care pun sub semnul indoielii marturia lui Constand: de ce a asteptat aceasta un an sa mearga la politie? de ce a continuat sa il vada, fara sa spuna nimic si, mai ales de ce s-a intalnit cu acesta si cu parintii ei dupa incident?

In cele 12 zile de la inceperea procesului nu s-a ajuns la o sentinta, juratii neputand sa stabileasca daca Bill Cosby se face vinovat, insa judecatorul Steven O’Neill a decis ca astazi sa aiba loc o noua intalnire de judecata.

Cu toate acestea, daca va fi gasit vinovat, Bill Cosby ar putea fi condamnat pentru tot restul vietii (are trei capete de acuzare, fiecare 10 ani) si va fi nevoit sa plateasca o amenda de 25 000 de dolari.

Dupa mai mult de o saptamana de la inceperea procesului, juratii nu au putut sa il acuze pe Cosby pentru niciun cap de acuzare, asa ca procesul acestuia a fost anulat, ca si cum marturia a aproape 60 de femei nu conteaza in fata unor reguli si legi poate prea putin functionale.

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle