Ai grijă: dacă partenerul tău face aceste lucruri, este extrem de nesigur pe el!

Te ia de la serviciu, te conduce acasă, îți trimite buchete de flori la birou, îți deschide ușa, te duce în restaurante scumpe și te copleșește cu complimente. Îți repetă că nici acum nu-i vine să creadă că ai acceptat să te vezi cu el, având în vedere că ești o persoană atât de specială. Te tratează ca pe o prințesă și, bineînțeles, asta este teribil de flatant!

Ai grijă: dacă partenerul tău face aceste lucruri, este extrem de nesigur pe el!

Aprecierea și atenția pe care le primești îți fac bine la ego, mai ales dacă în trecut ai avut parte numai de parteneri insensibili și egocentrici. Treptat-treptat începi să te gândești că „poate el este ACELA', însă lucrurile încep să se deterioreze și atenția lui se transformă într-o obsesie copleșitoare. Aprecierea lui devine posesivitate, iar tu consumi timp și energie aigurându-l constant că-l iubești și că este singurul bărbat din viața ta. Iar asta ajunge să te epuizeze emoțional. Bărbații nesiguri pe ei din punct de vedere emoțional sunt peste tot. Iar dacă identifici unul sau mai multe semne din cele enumerate mai jos, înseamnă că și tu ai dat peste unul dintre ei (din păcate!).

1. Nu are prieteni sau preocupări în afara relației voastre!

Nu aduce niciodată vorba de prietenii lui (pentru că mai mult ca sigur nu există!) și își petrece timpul doar cu tine. În afară de mersul la serviciu, nu are alte preocupări sau hobby-uri. Nu face sport sau voluntariat, nu îl interesează nimic în mod anume. Atunci când nu este cu tine, stă acasă gândindu-se doar la tine. E posibil să fi avut cândva prieteni sau pasiuni, dar a renunțat la ele pentru a putea petrece fiecare moment împreună cu tine.

2. Este convins că încă te mai gândești la fosta ta relație

Iubitul tău este absolut sigur că n-ai depășit încă momentul despărțirii de fostul tău partener, chiar dacă au trecut ani buni de atunci și chiar dacă singurele tale sentimente (dacă mai sunt vreunele) sunt cele de dezamăgire, dezgust, milă. Nesiguranța lui este atât de copleșitoare încât nu mai lasă loc gândirii logice și nu face altceva decât să se auto-convingă că nu ai motive să-l iubești, așa că singura concluzie „logică' este că încă mai ești îndrăgostită de fostul partener.

3. Îți face declarații de dragoste încă de la primele întâlniri

Încă din primele faze ale relației, îți mărturisește că te iubește. Iar asta este, fără îndoială, măgulitor, dar ar trebui să-ți ridice și serioase semne de întrebare: „Mă iubește?! Cum naiba?! Abia ne-am văzut de două ori! Omul ăsta e dus cu capul!'. Pentru că e nevoie de ceva timp ca să ajungi să iubești pe cineva, iar dacă noul tip din viața ta face astfel de declarații încă de la primele întâlniri poate ar trebui să fii cel puțin circumspectă (dacă nu chiar de-a dreptul alarmată, în cazul în care face presiuni asupra ta să-i spui același lucru).

4. Îți spune că tu însemni totul pentru el

Tu ești lumea lui, centrul universului său, motivul pentru care trăiește. Din nou, asta poate părea extrem de flatant la început, dar în același timp și îngrijorător. Pentru că pune prea multă presiune asupra ta și te încarcă cu prea multă responsabilitate. Atunci când veți avea probleme în relație (și asta se va întâmpla la un moment dat), va arunca întreaga vină asupra ta. Pentru că tu ești lumea lui și din cauza asta tot echilibrul lui se destramă.

5. Are nevoie constant de validare

Te întreabă adeseori „Mă iubești?' și cerșește constant complimente. Deși îl asiguri tot timpul că-l consideri sexy și atrăgător, nu te crede. Toată lumea are nevoie de validare și oricui îi place să audă că este iubit, inteligent, dorit, frumos, dar dacă nevoia lui de validare depășește nevoile obișnuite înseamnă că este foarte nesigur pe el.

6. Este gelos pe prietenii tăi

Este gelos pe timpul pe care îl petreci cu prietenii tăi. Nu-i place că te vezi cu colegii după birou, nu-i convine că ieși cu prietenele tale la cumpărături și ți-a interzis orice gen de relație de amiciție cu vreun bărbat. Te sună frecvent și îți trimite mesaje atunci când nu sunteți împreună. E posibil ca acest gen de posesivitate să ți se pară la început o dovadă de atenție și de afecțiune, care te face să te simți specială și dorită. Dar cu timpul va deveni exasperantă pentru tine, pentru că va încerca să-ți inducă un sentiment de vinovăție în toate acele momente pe care le petreci departe de el.

7. Amenință cu despărțirea

Ai putea crede că joacă un fel de joc în care amenință cu despărțirea. Spune adesea lucruri de genul „nu mă simt dorit!' sau „nu cred că mă (mai) iubești'. De fapt, nu-și dorește cu adevărat să pună capăt relației, speră doar că-l vei implora să rămână, iar făcând asta că îi vei valida ego-ul fragil. Pur și simplu îți testează devotamentul și cerșește validarea după care tânjește atât de mult. Până la urmă, vei sfârși fie prinsă în această relație toxică, fie te vei sătura de jocurile lui și chiar îl vei părăsi de-adevăratelea.

8. Vorbește mult despre fostele lui iubite și cum l-au înșelat

Dacă e să te iei după el, fostele partenere nu l-au iubit niciodată cu adevărat. Insistă că în relațiile precedente a fost o victimă inocentă. Femeile din viața lui doar s-au folosit de el și l-au înșelat. Ar putea fi adevărat (și ar putea fi unul dintre motivele pentru care se simte atât de nesigur pe el), dar la fel de posibil este ca toate astea să fie doar în capul lui. Dacă ești o persoană empatică și simți nevoia să-l protejezi, e foarte posibil ca toate aceste povești să te impresioneze. E foarte posibil să-ți spui și să-i spui că tu nu vei fi una dintre aceste femei lipsite de suflet, care îl abandonează. Dar ia aceste povești și ca pe o avertizare: poate că încearcă să te manipuleze ca să stai într-o relație care nu-ți convine neapărat, doar ca să nu-i cauzezi o decepție în plus.

9. Te urmărește obsesiv pe Facebook și pe alte rețele de socializare

Știe în orice secundă ce postezi pe Facebook, pe Instagram sau pe Snapchat. Urmărește cine interacționează cu postările tale și face fel și fel de statistici, din care reiese că tu flirtezi cu diverși bărbați sau că alții flirtează cu tine. În viziunea lui, orice postare are un substrat și un mesaj ascuns. Dacă există bărbați care îți comentează la poze, sunt rivalii lui de moarte. Cu timpul, aceste observații ajung să te scoată din minți sau să te bage în sperieți.

10. Îți verifică telefonul

Atunci când primești un mesaj, trage cu ochiul în telefonul tău. Uneori te întreabă cu nonșalanță cine își scrie sau cine te sună, alteori îți cere cu fermitate să se uite în telefonul tău. Tot timpul suspectează că îi ascunzi ceva, chiar dacă doar îți verifici e-mail-ul de birou sau vorbești cu o prietenă despre un film.

11. Te sufocă cu atenție și cadouri

La început, ești mișcată de atenția cu care te copleșește. Dar treptat începi să-ți pui întrebări: este oare motivat doar de dragoste sau încearcă să-ți cumpere afecțiunea și să se asigure prin astfel de mijloace că nu-l vei părăsi?

12. Te suspectează de infidelitate

Tot timpul te tachinează cu faptul că-l înșeli. Asta când nu te acuză de-a dreptul că flirtezi cu chelnerul care vă servește la restaurant, că l-ai înșelat cu nu știu ce coleg de la serviciu sau că mai ai sentimente pentru iubitul tău din liceu. Și asta nu neapărat pentru că nu are încredere în tine, ci pentru că nu are încredere în el: nu se simte suficient de bun și interesant pentru tine.

13. Se supără dacă nu-ți poți petrece fiecare zi (sau seară) cu el

La câteva minute după ce te-a condus acasă, îți trimite un mesaj în care îți spune cât de dor îi e de tine. Evident, genul acesta de atenție te înduioșază la început. Cui nu-i place să fie atât de dorit? Dar treptat te vei simți copleșită, pentru că atenția se va transforma în obsesie. Își dorește să te vadă în fiecare zi și devine irascibil dacă ai și alte responsabilități. Are un mod cu totul special de a te face să te simți vinovată chiar și atunci când întârzii pentru că stai pe program sau când te întâlnești cu o prietenă pe care n-ai mai văzut-o de luni de zile.

14. Starea lui de spirit depinde în totalitate de tine

Este firesc să fii atent și chiar sensibil la starea de spirit a partenerului tău, dar dacă felul în care se simte depinde în totalitate de dispoziția ta este alarmant. Dacă tu ești fericită și iubitoare, este binedispus. Dacă tu jonglezi cu o groază de chestii și nu ai timp să-l validezi și să-l asiguri constant că-l iubești, este trist și deprimat. Acest tip de comportament pune foarte multă presiune pe tine și îl transformă pe el într-un tip dependent emoțional.

15. Este extrem de sensibil și nu suportă să fie criticat

Nimănui nu-i place să fie criticat, dar persoanele nesigure pe ele iau foarte personal chiar și cea mai blândă sau constructivă critică. Au o stimă de sine foarte scăzută și devin extrem de suspicioase chiar și atunci când se confruntă cu cele mai inocente remarci. Iar dacă îndrăznești să-i spui că ai avea nevoie de ceva mai mult spațiu, devine extrem de irascibil și refuză să-și analizeze și să-și schimbe comportamentul.

Citește și:
Dacă partenerul tău face aceste 7 lucruri, este posibil să îți ascundă ceva

Foto: Instagram (@klemenswhite)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle