5 lucruri pe care să le faci în weekend, pentru a avea o săptămână mai productivă

Câteodată simțim că timpul nu ne ajunge și că avem prea multe lucuri de făcut. Pentru a avea o săptămână mai liniștită, trebuie să ne organizăm timpul, astfel încât să rezolvăm duminica câteva task-uri.

5 lucruri pe care să le faci în weekend, pentru a avea o săptămână mai productivă

Știu, nu sună prea bine să ai de rezolvat duminică niște sarcini. Duminică vrei, de obicei, să te relaxezi. Dar eu nu vorbesc despre niște activități care necesită multă energie. Mă refer la unele lucruri care s-ar putea să ne placă să le facem liniștite, duminica. Așa vom scapă de grija lor în timpul săptămânii, când trebuie să le facem pe fugă.

Este frustrant și obositor să ne plângem non-stop despre cum se desfășoară săptămâna noastră, despre cum așteptăm weekend-ul. Având o săptămână productivă, ne vom simți mai bine și ne vom simți mai pline de energie.

Notează într-o agenda tot ce ai de făcut săptămâna următoare

Acum poți găsi acele agende tip planner, care vin cu un tabele în care îți poți scrie task-urile din fiecare zi a săptămânii. Trebuie doar să scrii principalele responsabilități și lucruri ce trebuie făcute în fiecare zi a săptămânii. Trecând în agendă lucrurile importante, te vei simți mai organizată și îți va fi mai clar ce ai de făcut cu exactitate.

Compune-ți outfit-ul pentru fiecare zi a săptămânii

Știți momentul ăla când stai pur și simplu în făța dulapului, fără să ai vreo idee despre cum să te îmbraci? Apoi alegi totuși niște haine, dar eșți nemulțumită de ce ți-a ieșit. Asta chiar îți poate strica starea.

Așadar, fă asta duminica, atunci când ești calmă și liniștită. Ne simțim mai bine când suntem mulțumite de felul în care arătăm, așa că este important să ne placă ce purtăm. Astfel, vei salva mult mai mult timp zi de zi.

Fă-ți timp să te gândești la ce ai realizat și ce vrei să realizezi în continuare

Ar putea fi o idee foarte bună să păstrezi puțin timp în care să te gândești la realizările tale. Tot atunci, ți-ar putea veni niște idei creative, bune de pus în aplicare. Dacă te ajută, notează toate aceste lucruri într-o agendă, pentru a face totul să arate chiar și mai clar.

Gândește-te ce ai vrea să mănânci în săptămâna următoare și mergi la cumpărături

Începe prin a te hotărî ce ai poftă să mănânci în săptămâna care urmează. Ai nevoie de ingrediente pentru cinci micuri dejun, cinci prânzuri și cinci cine. După ce ai terminat cu asta, mergi la supermarket și cumpără toate ingredientele de care ai nevoie în următoarea săptămână.

Astfel, în timpul săptămânii nu va trebui să mai stai să te gândești la ce ai vrea să mănânci și nici nu va trebui să mai pierzi timpul mergând în supermarket aproape zilnic, pentru a procura ingredientele de care ai nevoie în ziua respectivă.

În plus, în acest mod vei mânca întotdeauna mâncare proaspătă.

Relaxează-te

Uită de griji, de probleme și de ce ai de rezolvat. Relaxează-te. Fă orice te face să te simți bine.
Nu este ceva egoist. Oricine are nevoie de asta pentru a funcționa în condiții optime.

Citește și:
10 comedii romantice pentru un weekend relaxat

Text: Amy Abaluta
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle