4 motive care te-ar putea convinge să te întorci la un partener care te-a înșelat

Infidelitatea ne poate face să ne pierdem încrederea atât în partener, cât și în noi. Dar oare merită să îl ierți pe iubitul tău și să fii din nou cu el?

4 motive care te-ar putea convinge să te întorci la un partener care te-a înșelat

Infidelitatea nu înseamnă neapărat sfârșitul unei relații, însă este un moment extrem de dificil și trebuie să te gândești foarte bine dacă poți trece peste sau nu. 

Este evident faptul că nu poți uita că un partener te-a înșelat, deoarece acest moment te rănește, te face să te simți dezamăgită, dar mai ales să te îndoiești de sentimentele pe care partenerul pe care pentru tine. Și nu spunem acum ce ar trebui să faci, dacă să te împaci cu el sau nu, dar trebuie să conștientizezi că după infidelitatea partenerului, dinamica unei relații se poate schimba – fie în bine, fie în rău. 

Important este să nu începi să te învinovățești pe tine, ci mai degrabă să găsești o soluție și să te gândești dacă într-adevăr poți trece peste acest episod. Dincolo de planurile pe care le-ai avea, există și o serie de motive care ar putea convinge o femeie să se împace cu un fost iubit care a înșelat-o:

1. Crezi că nu a fost vina lui

Oricât de mult ne-ar plăcea să credem că nu el a fost de vină, știm că în unele situații nu se poate întâmpla așa. Cu toate astea, ne încăpățânăm tot mai mult să credem că el încă ne mai iubește, încă se mai gândește la noi. Însă, este sănătos să gândim așa? Ne face oare bine nouă, implicit și relației? Ei bine, află că nu deoarece mai întâi de toate trebuie să conștientizezi motivul care a dus la infidelitatea din partea partenerului.

2. Îți e frică să fii din nou singură

Singurătatea este un alt motiv care te-ar putea face să te împaci cu fostul iubit care te-a înșelat. Din păcate, teama de a rămâne singură te poate influența să îi mai dai o șansă iubitului. Însă, dacă analizezi situația, îți dai seama că acea perioadă este benefică și te poate face să realizezi foarte multe lucruri și să te preocupi mai mult de tine.

3. Aveți un copil împreună

Chiar dacă într-o relație se află și un copil, acest lucru nu reprezintă un motiv pentru care să te întorci la el dacă te-a înșelat. În primul rând, ar trebui să te gândești la tine și la fericirea ta. Trebuie să conștientizezi faptul că dacă tu ești fericită, așa va fi și copilul tău, chiar dacă nu mai ești alături de tatăl lui. 

4. Îl iubești mult prea mult

Cu siguranță într-o relație contează sentimentele, dar oare ele sunt suficient de puternice, astfel încât să poți trece peste o infidelitate? Ei bine, după o astfel de experiență, sentimentele nu mai pot fi la fel de intense ca la început. Contează foarte mult și sprijinul din partea prietenilor și familiei. Nu este pentru nimeni ușor să afle că a fost înșelat, așadar este normal să ai o perioadă în care să reflectezi asupra situației. 

Citește și:
Cum poți depăși infidelitatea online a partenerului

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle