10 pelicule subapreciate cu adolescenți, care au șanse de a deveni filme cult

Dacă îți plac peliculele în care protagoniștii sunt adolescenți, înseamnă că propunerile de mai jos sunt perfecte pentru tine.

Unele filme cu și despre adolescenți s-au dovedit a fi subapreciate, fie de public sau de critici, chiar dacă acestea expuneau povești de viață care aveau toate șansele să îți surprindă așteptările. 

Următoarele zece exemple de filme au un mare potențial de a deveni filme cult, având în prim-plan provocările cu care se confruntă diverși adolescenți.

1. Me And Earl And The Dying Girl

Greg, un adolescent în vârstă de 17 ani, și prietenul său cel mai bun, Earl, își ocupă timpul făcând parodii ale filmelor clasice. Greg a reușit foarte ușor să se integreze în diferite grupuri din liceul său, însă fără a lega o relație de prietenie. Atunci când mama lui insistă să petreacă mai mult timp cu Rachel, o tânără din liceu care a fost diagnosticată cu cancer, își dă seama cât de importantă este prietenia adevărată.

2. Assassination Of A High School President

În cadrul unui liceu catolic, reporterul ziarului investighează un caz de examene SAT furate. Chiar dacă reușește să îl prindă pe suspect, își dă seama că se află în mijlocul unei conspirații care anunță schimbări majore în liceul în care învață.

3. The Dirties

The Dirties este filmul cu care Matt Johnson și-a făcut debutul în regie. Pelicula îi surprinde pe Matt, care și joacă în film, alături de prietenul său cel mai bun, Owen, cărora le place să recreeze diferite scene violente din filme populare. Cei doi fac un film despre răzbunarea bătăușilor din liceul lor.

4. Big Time Adolescence

Pete Davidson, Machine Gun Kelly și Griffin Gluck fac echipă în filmul Big Time Adolescence. Monroe, interpretat de Griffin Gluck, este un adolescent timid, care începe să petreacă tot mai mult alături de Zeke, jucat de Pete Davidson, care se întâmplă să fie fostul iubit al surorii lui și nu se dovedește a fi o influență prea bună pentru el. Zeke ajunge să fie precum un mentor pentru Monroe, a cărui dorință de a fi popular e tot mai arzătoare. 

5. Trojan War

În Trojan War, Brad este convins că a întâlnit-o pe fata visurilor lui. Chiar atunci când e pe cale să aibă parte de o noapte pasională alături de ea, își dă seama că… nu are prezervativ. Nici în casă nu găsește, așa că se duce să cumpere. În încercarea de a găsi un prezervativ, e jefuit, bătut și arestat. Leah, cea mai bună prietenă a lui, are sentimente pentru el în secret și încă speră să fie cu el.

6. Bully

Filmul Bully se bazează pe povestea adevărată a unor adolescenți din sudul Floridei, care au pus la cale un plan pentru a-și ucide prietenul care îi abuzase în mod constant ani de zile. Pelicula a fost privită de mulți critici drept mult prea deranjată pentru publicul larg.

7. Mid90s

Mid90s, debutul în regie al lui Jonah Hill, urmărește povestea lui Stevie, un tânăr în vârstă de 13 ani, care crește în Los Angeles. El are conflicte cu familia sa, inclusiv cu mama care se confruntă cu dependența și cu fratele său, care e abuziv. Un nou grup de prieteni îl învață câteva lecții care îl pun pe gânduri.

8. Prom Night

Prom Night surprinde povestea a patru adolescenți, care sunt urmăriți de un ucigaș mascat la un bal al liceului din cauza faptului că sunt responsabili de moartea accidentală a unui coleg de clasă care a avut loc în urmă cu șase ani. Cei patru au păstrat extrem de bine secretul și au jurat că nu vor spune adevărul niciodată, asta până când o persoană care se afla în acea seară e pregătită să se răzbune. 

9. Get Over It

Atunci când Berke Landers, un băiat popular din liceu și liderul echipei de baschet, e părăsit de iubita sa, Allison, pare că totul s-a terminat pentru el. Prietenii lui încearcă să îl facă să își ia gândul de la fosta iubită și începe să petreacă tot mai mult timp alături de Kelly, sora prietenului său, care se pare că îl va ajuta foarte mult. 

10. Elephant

Elephant are la bază masacrul care a avut loc la liceul Columbine. Drama care a câștigat Palm d’Or în 2003 a fost primită bine de critici. Pelicula urmărește viața de zi cu zi a unui grup de elevi, în timp ce alți doi nu vor fi uitați prea curând pentru ceea ce intenționează să facă.

Citește și:
10 cupluri din filme și seriale fantasy, care au avut o chimie incredibilă

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video