10 filme bune care nu au fost adaptate după cărți, contrar așteptărilor

Nu toate filmele care sunt considerate grozave au la bază cărți de succes, iar peliculele de mai jos demonstrează acest lucru.

O mulțime de filme care astăzi sunt lăudate de public sunt inspirate din romane cunoscute sau chiar benzi desenate. Cu toate astea, nu sunt de ignorat și peliculele grozave care nu sunt adaptate după cărți, contrar tuturor așteptărilor.

1. Eighth Grade (2018)

Eighth Grade este un film scris și regizat de către actorul Bo Burnham. Pelicula o are în prim-plan pe Kayla, jucată de Elsie Fisher, care încearcă să față față provocărilor întâmpinate înainte de a începe liceul, în timp ce se confruntă cu anxietatea și atacurile de panică. Filmul a fost apreciat datorită temelor importante pe care le readuce în discuție, cum ar fi problemele de sănătate mintală, consimțământul și sexualitatea. 

2. La La Land (2016)

Scris și regizat de Damien Chazelle, în acest musical îi avem în rolurile principale pe Emma Stone și Ryan Gosling. Cei doi îi interpreteză pe Mia, respectiv Sebastian, o actriță și un muzician de jazz care se îndrăgostesc. În același timp, încearcă să își atingă scopurile personale. Pelicula a fost nominalizată la 14 premii Oscar, inclusiv la categoria pentru cel mai bun scenariu original. 

3. Baby Driver (2017)

Baby este un tânăr șofer evadat care e pus în fața unei situații în care ia parte la un furt sortit eșecului. Mulți au crezut că pelicula are la bază și un roman datorită felului în care decurge parcursul protagonistului. În ciuda faptului că filmul nu este atât de popular, totuși, a avut parte de trei nominalizări la Premiile Oscar. 

4. Django Unchained (2012)

Leonardo DiCaprio este unul dintre actorii care joacă în Django Unchained, scris și regizat de Quentin Tarantino. Pelicula a fost considerată un omagiu adus la adresa peliculei Django din 1996. Filmul din 2012 a fost recompensat cu mai multe premii Oscar, dar și alte nominalizări la Premiile BAFTA. 

5. The Hunt (2012)

Mads Mikkelsen îl interpretează pe Lucas în filmul The Hunt, care a fost scris și regizat de către Thomas Vinterberg. Lucas este un profesor într-o grădiniță și e nevoit să își dovedească nevinovăția într-o situație, după ce Klara inventează o minciună despre profesorul ei. 

CONȚINUT VIDEO ELLE

6. Marriage Story (2019)

Marriage Story s-a bucurat de multe cuvinte de laudă și nominalizări la Oscar, iar unul dintre motive are legătură cu actorii principali, și anume Scarlett Johansson și Adam Driver. Nicole și Charlie Barber trec printr-un divorț care nu se dovedește a fi deloc ușor, având în vedere faptul că au și un copil împreună care asistă la conflictele și neînțelegerile constante dintre ei. 

7. Us (2019)

Filmul Us spune o poveste terifiantă despre o familie care pleacă în vacanță în Santa Cruz, California, cu scopul de a-și petrece timpul în compania prietenilor și a unei alte familii. Însă, totul se schimbă în urma unui eveniment neprevăzut și care stârnește groaza în rândul familiei Wilson. Actrița Lupita Nyong’o, care o joacă în film pe Adelaide Wilson, a fost apreciată pentru interpretarea sa. 

8. Good Will Hunting (1997)

În filmul Good Will Hunting, care a fost scris de Ben Affleck și Matt Damon și regizat de Gus Van Sant, actorul Robin Williams a jucat rolul unui terapeut. Matt Damon îl interpretează pe Will, care e obligat să apeleze la ajutorul unui terapeut după ce a atacat un ofițer de poliție. Toate personajele peliculei învață o lecție importantă, și anume aceea a iertării. 

9. Inception (2010)

Pentru foarte mulți, performanța lui Leonardo DiCaprio din Inception rămâne demnă de admirat. El alături de echipa lui funcționează pe baza unei structuri logice, reușind să se infiltreze în mintea unui important om de afaceri. Pelicula regizată de Christopher Nolan a fost recompensată cu o multitudine de premii și aprecieri.  

10. Star Wars: Episode IV – A New Hope (1977)

Poate fi greu de crezut că filmul original Star Wars nu a avut la bază și un scenariu inspirat dintr-o carte. În cele din urmă, celebra franciză s-a extins și sub forma unor romane și benzi desenate, spre încântarea fanilor. 

Citește și:
Filme care au fost salvate de la eșec datorită finalului neașteptat

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video