10 actori care au fost afectați emoțional de rolurile pe care le-au interpretat

În ciuda celebrității, actorii ne reamintesc că sunt oameni obișnuiți, la fel ca noi toți, și că au și ei luptele lor interioare.

Actoria vine și cu o mulțime de provocări, mai ales când alegi să te implici în totalitate și îți dorești să pui în valoare personajul pe care îl interpretezi. Însă, înainte este nevoie de un proces pe care starurile de la Hollywood îl parcurg pentru a transmite publicului ceea ce își doresc și care poate avea consecințe în plan emoțional. Mulți actori și-au luat în serios rolurile pe care le-au jucat și în ciuda performanței de pe micile ecrane, viața lor personală a avut de suferit. 

Anne Hathaway – Les Misérables

Anne Hathaway a câștigat un premiu Oscar pentru interpretarea sa din Les Misérables. Actrița a trecut printr-o transformare dramatică pentru a o interpreta pe Fantine, a urmat o dietă strictă, care a făcut-o să slăbească în total 25 de kilograme, iar ea a vorbit despre cum s-a simțit după acest rol solicitant. „Eram într-o stare de deprivare – fizică și emoțională. Când am ajuns acasă, nu puteam reacționa la haosul din jurul meu fără să fiu copleșită. Mi-au trebuit săptămâni întregi până când să mă simt din nou ca înainte.”

Isabelle Adjani – Possession

Isabelle Adjani a realizat unele dintre cele mai impresionante scene dintr-un film de groază, care i-au speriat pe destui oameni, în pelicula Possession. În ciuda premiilor pe care le-a primit pentru interpretare, actrița a povestit că a suferit de PTSD (tulburare de stres post-traumatic) și că a avut nevoie de mulți ani ani de terapie. 

Daniel Day-Lewis – Phantom Thread

Daniel Day-Lewis este cunoscut în industrie ca fiind unul dintre actorii care se pregătește intens înainte de un rol. Spre exemplu, când a jucat în My Left Foot, și-a petrecut un an într-un scaun cu rotile. În Hamlet a fost atât de fermecat de personaj încât ajunsese să vadă fantoma tatălui său. Și-a luat în serios meseria, iar experiența din Phantom Thread a fost una intensă pentru el. Atunci a și decis să renunțe la actorie.

Leonardo DiCaprio – The Revenant

Leonardo DiCaprio s-a bucurat în 2016 de câștigarea primului său Oscar, odată cu interpretarea din The Revenant. Rolul lui Hugh Glass s-a dovedit a fi provocator din toate punctele de vedere, începând de la faptul că întreaga echipă a călătorit în Canada, unde a filmat la temperaturi de -30 grade Celsius. „Nu mă plâng de dificultatea acestui film, dar ne-a dus pe toți într-un loc în care nu ne imaginam niciodată să o să ajungem”, spunea actorul pentru The Telegraph.

Heath Ledger – The Dark Knight

Regretatul actor Heath Ledger a jucat rolul de Joker în The Dark Knight, fiind unul dintre cele mai impresionante din cariera sa și a câștigat un Oscar pentru munca sa, după ce a murit. Se pare că rolul l-ar fi determinat pe actor să se izoleze complet de familie și prieteni în timpul filmărilor pentru a se asigura că intră în pielea personajului. Heath Ledger a murit în ianuarie 2008 din cauza unei supradoze accidentale de medicamente.

Kit Harington – Game Of Thrones

Numele actorului Kit Harington a fost devenit popular după ce l-a jucat pe Jon Snow timp de opt sezoane în serialul Game Of Thrones. Interpretarea unui astfel de personaj nu a fost deloc ușoară, iar actorul a avut probleme de sănătate mintală. Harington a povestit pentru Variety că s-a simțit destul de vulnerabil, însă a considerat că nu este cazul să se plângă. După ce serialul a luat sfârșit, actorul s-a refugiat într-un centru de wellness pentru a combate epuizarea, episoadele stresante și a-și trata abuzul de alcool.

Shelley Duvall – The Shining

În ciuda popularității după prestația din The Shining, filmul a avut și o serie de efecte asupra psihicului actriței Shelley Duvall, care a jucat-o pe Wendy Torrance. Presiunea din partea regizorului Stanley Kubrick, din cauza căruia a renunțat la cariera ei, dar și stresul au făcut-o să sufere de tulburări mintale. „Din mai până în octombrie am avut într-adevăr probleme psihice pentru că stresul a fost extrem. Stanley m-a forţat, mi-a împins limitele mai mult decât a făcut-o cineva vreodată. A fost cel mai dificil rol pe care l-am interpretat în toată viaţa mea”, povestea Shelley Duvall în trecut.

Margot Robbie – I, Tonya

Transformarea actriței Margot Robbie în Tonya Harding în filmul I, Tonya a fost atât de impresionantă încât uneori nu putea face diferența dintre ea și personaj, dintre momentele în care se filma și viața reală. „Credeam cu adevărat că suntem acești oameni din film și când am părăsit platourile de filmare, am alergat pe stradă țipând unul la celălalt, iar camerele erau după noi.”

Bill Skarsgård – It

It se numără printre cele mai înfricoșătoare pelicule din ultimul deceniu, iar distribuția a fost extrem de implicată, inclusiv Bill Skarsgård care a fost impresionat de personajul său, Pennywise. Actorul a considerat că relația pe care o avea față de personaj era una distructivă, iar după terminarea filmărilor a avut nevoie de luni de zile până când să uite de el. „Am ajuns acasă, terminasem filmările și începusem să îl visez în fiecare seară pe Pennywise”, spunea actorul.

Bob Hoskins – Who Framed Roger Rabbit

Bob Hoskins l-a jucat pe Eddie Valiant în filmul Who Framed Roger Rabbit. Actorul a petrecut opt luni filmând și auzind vocea personajelor animate, însă fără a mai avea pe cineva alături, aspect care l-a făcut să se lupte cu halucinațiile.

Citește și:
Prieteni pe ecrane, conflicte majore în viața reală: Cum s-au înțeles, de fapt, acești actori în spatele camerelor de filmat

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle