Terapia culorilor

Conform unei stravechi terapii in­di­ene, daca porti haine si accesorii in culoarea potrivita, poti avea o viata... roz.

Terapia culorilor

Ai nevoie de putin noroc in viata? E foarte simplu. Trebuie doar sa imbraci un pulover caramiziu. Sau sa maninci o portocala. Sau sa-l convingi pe El ca ai nevoie de un inel cu diamante. (Ups! Asta chiar nu e simplu deloc.) Conform traditiei indiene, pentru a-ti gasi norocul in viata – si pentru a fi fericita, sanatoasa, frumoasa, radioasa etc. – trebuie sa inveti sa „manipulezi mediul inconjurator. Iar cea mai accesibila metoda e terapia cromatica. „Starea de bine a unei persoane este con­trolata de chakre (centrii de energie psihica din corp), explica Monisha Bharadwaj, cea care a scris The Indian Luck Book (Cartea Indiana a Norocului). „Fiecare chakra atrage vibratii negative sau pozitive si este legata de o anumita culoare. A purta acea culoare te poate echilibra, iti poate aduce fericire si multumire, si poate influenta reactiile celor din jur fata de tine. Pietrele pretioase functioneaza intr-un mod asemanator. „Ele eliberea­za energii electromagnetice care influen­teaza chakra, spune Monisha. „In functie de culoarea lor, deci de felul in care chakra e influentata, pietrele pretioase pot creste vitalitatea, pot contracara influentele negative, ne protejeaza sanatatea, ne feresc de accidente si ne ajuta sa progresam. Perfect. Sa ne lasam guvernati de culoare, atunci. Bafta!

Rosu

Muladhara, chakra elementara, situata la baza coloanei vertebrale, ab­soarbe energia rosie si influenteaza sexualitatea si instinctul de conservare. Rosul inseamna viata si energie. Intr-o relatie, rosul creeaza intimitate si erotism.
Cind sa porti. Cind vrei sa-ti impui punctul de vedere sau cind vrei sa pari dina­mica la serviciu. Dar, daca esti tensionata, uita cu desavirsire ca exista aceasta culoare: iti va accentua starea de agitatie.
Ce sa maninci. Tomate, fructe de padure, ridichi, sfecla – sint stimulante. Insa, consumate in exces, alimentele rosii pot produce iritabilitate si hiperactivitate.

Portocaliu

Svadhishtana, sau chakra sacra, absoar­be energia portocalie si este legata de aparatul genito-urinar, sex si reproducere. Portocaliul este culoarea bucuriei si distractiei.
Cind sa porti. Culoarea oranj induce o sta­re exuberanta… de „joie de vivre, de iubire, te simti foarte motivata. Dar daca intimpini dificultati in rezolvarea unor pro­bleme, e bine sa te feresti de ea.
Ce sa maninci. Galbenus de ou, morcovi, dovleac, ardei (portocaliu, evident) sau portocale. Te protejeaza de poluare si de arsurile solare.

Galben

Manipura, sau chakra plexului solar absoarbe energia galbena si controleaza metabolismul, anxietatea, somnul si digestia. Galbenul este culoarea exprimarii propriului eu. O evita numai cei care traiesc cu spaima unui esec.
Cind sa porti. Galbenul te ajuta sa faci fata disputelor cu maiestrie. Dar marea lui calitate e ca te inspira atunci cind vrei sa-i marturisesti cuiva dragostea si nu-ti gasesti cuvintele. La serviciu, asorteaza galbenul cu ceva inchis la culoare daca vrei sa arati foarte sigura pe tine. Este o culoare ideala pentru scriitori si oamenii din media, pentru ca faciliteaza comunicarea – dar fereste-te de ea daca ti-e teama de critici.
Ce sa maninci. Lamiile, ananasul, po­rumbul si lintea galbena au efect purificator si creeaza armonie.

Verde

Anahata, sau chakra inimii, absoarbe energia verde si guverneaza circulatia, inima si emotiile. Cei care poarta verde in mod frecvent au tendinta sa iubeasca obsesiv.
Cind sa porti. Ori de cite ori trebuie sa fii rabdatoare si indatoritoare (adica ori de cite ori te vezi cu soacra). Verdele este culoarea implinirii, a generozitatii si echilibrului. Totusi, prea mult verde strica. Adauga putin galben (culoarea exprimarii propriului eu, mai tii minte?) atunci cind trebuie sa-ti faci cunoscute sentimentele. La serviciu, verdele te ajuta sa iei decizii rationale. Copiilor le place verdele, asa ca educatorii, invatatorii, pediatrii, bonele, mamele… in fine, oricine sta mult timp cu copiii ar trebui sa se imbrace in verde.
Ce sa maninci. Alimentele verzi precum strugurii, mazarea si fasolea sint calmante si au efect anti-stres.

Albastru

Visshuddha, sau chakra gitului, ab­soarbe energia albastra si guverneaza creativitatea, sistemul respirator si gitul. Albastrul aduce armonie si liniste in casa si in dra­goste. Dar daca esti „blue, cum spun englezii, adi­ca deprimata si tris­ta, ar fi bine sa-l eviti.
Cind sa porti. Al­bastrul pal te ajuta sa te relaxezi cind esti tensionata si te face sa pari res­pon­sabila, co­recta, un om de baza la ser­viciu. Turcoazul stimu­leaza gindirea si e cel mai indicat atunci cind tre­buie sa te ex­primi clar. Poarta albas­tru regal cind trebuie sa iei o decizie im­portanta.
Ce sa maninci. Alimen­tele albastre iti asigura un somn linistit. Prunele au un efect se­dativ si antiseptic.

Violet

Ajna, sau chakra sprincenelor, absoarbe energia violet, guverneaza intuitia si con­stiin­ta. Violetul te ajuta sa-ti gasesti pacea interioara, dar poate mari sensibilitatea.
Cind sa porti. Cind se iveste o situatie dificila in familie. Aduce liniste, elibereaza energiile negative in cuplu si te ajuta sa-ti cistigi respectul la serviciu.
Ce sa maninci. Alimentele de aceasta culoare sint sedative si au efect antibacterian. Strugurii, vinetele si varza sint nutritive si echilibrante.
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet