Terapia cu apă – secretul pentru un ten strălucitor

Vrei să știi care e secretul din spatele unui ten strălucitor?E mai simplu decât crezi! Bea un pahar cu apă!

Terapia cu apă – secretul pentru un ten strălucitor

Știu că te-ai săturat de câte ori ai auzit asta și că ți se pare extrem de clișeic răspunsul, dar este adevărat! Apa este soluția pentru a trata diversele probleme ale pielii precum acneea, punctele negre sau aspectul tern.

Nu bei suficientă apă! Sunt convinsă că asta îți spune mereu dermatologul tău, însă de dată asta ar fi bine să îi iei în considerare sfatul. Corpul uman este alcătuit din peste 75% apă, iar orice scădere de cantitate, ne va afecta în mod direct organele, având repercusiuni inevitabile inclusiv asupra celui mai mare organ, și anume pielea. Dacă pielea ta nu primește suficientă apă, se va deshidrata și va deveni uscată, lucru ce duce inevitabil la o îmbătrânire prematură, fiindcă o piele uscată favorizează apariția ridurilor și a liniilor de expresie.

Pe lângă faptul că apa are beneficii asupra pielii tale, oferindu-ți strălucire, prevenind îmbătrânirea prematură, un alt efect pozitiv asupra corpului este faptul că te ajută și să scazi în greutate mai repede și că îți va reduce și celulita. Nu mai e niciun secret că femeile asiatice au un ten impecabil, asta și fiindcă evită pe cât de mult posibil expunerea la soare, însă arma imbatabilă pe care o folosesc împotriva imperfecțiunilor, o reprezintă terapia cu apă.

Iată care sunt beneficiile terapiei cu apă, pentru care femeile din Japonia garantează:

1. Îmbunătățește grosimea și densitatea pielii

Pielea conține aproximativ 30% din totalul de apă din organismul tău. Pentru a menține acest procentaj, este esențial să îți păstrezi pielea elastică și să previi deshidratarea ce poate apărea în urma expunerii la factorii toxici din mediul înconjurător. O cantitate prea mică de apă va face ca tenul tău să își piardă din elasticitate, lucru care, cum spuneam și mai devreme va duce la apariția ridurilor și la accentuarea liniilor fine de expresie. Însă, dacă te hidratezi în mod corect și cu cantitatea adecvată de apă, pielea ta își va menține densitatea și grosimea, ceea ce îți va oferi un ten strălucitor și sănătos.

2.Ajută la eliminarea toxinelor din corp

Rinichii au nevoie de apă pentru a elimina toxinele din organism, filtrând  deșeurile din fluxul sanguin, astfel încât organele să primească sânge pur și oxigenat. Pielea primește nutrienții esențiali și oxigenul prin sânge, iar dacă sângele nu este curat, atunci pielea nu va străluci.

3.Îmbunătățește funcțiile pielii

Rolurile pielii sunt diverse și esențiale pentru bună funcționare a organismului nostru, de la a elimina toxinele la a sintetiza vitamina D și a ne proteja de efectele nocive ale soarelui. Administrând organismului cantitatea necesară de apă, îl vei ajută să funcționeze eficient.

Iată un scurt ghid de a urmă această terapie cu apă:

-Dimineața, imediat după ce te-ai trezit bea între patru și șase pahare de apă pe stomacul gol. Apa trebuie să fie călduță sau la temperatura camerei și poți adaugă și zeamă de la o lămâie pentru un plus de gust.

-Spală-te pe dinți după ce ai băut apă și nu bea nimic pentru următoarele 45 de minute. În acest timp poți face meditație, pilates, sau exercițiile preferate de aerobic.

-Între fiecare masă ia o pauză de două ore fără a consumă nimic altceva. Nici măcar un pahar cu apă!

-Dacă nu reușești să bei dintr-o dată cele șase pahare de apă, fă o pauză de câteva minute între ele.

Ce trebuie să știi înainte de a te apuca sau în timpul în care urmezi terapia cu apă?

-evita cafeină sau orice băutură alcoolică;

-nu bea apă în exces;

-consulta un medic înainte, fiindcă cantitatea de apă diferă de la o persoană la alta, în funcție de activitățile fizice pe care le facem sau de numărul de kilograme;

Citește și:
8 alimente pe care trebuie să le eviți pentru a te menține tânără

Foto: Instagram (@negin_mirsalehi)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet