Semne că în spatele oboselii tale se ascunde o problemă medicală

Oboseală cronică la adulți este o problemă din ce în ce mai gravă în zilele noastre. Însă nu este de mirare că ne simțim astfel având în vedere cât de multe lucruri avem de făcut zilnic.

Semne că în spatele oboselii tale se ascunde o problemă medicală

Ne trezim devreme, muncim toată ziua, încercam să fim activi, facem curat și încercam să ne facem timp să ieșim și în oraș pentru a avea o viață socială. Nu mai avem timp să dormim și toți ne plângem din această cauză. Însă când ne putem da seama că ceea ce simțim este cu adevărat semnul unei probleme mai grave? Oboseala cronică poate fi cu adevărat o problemă a societății contemporane.

Mai jos vei găsi câteva semne că oboseala pe care o simți poate fi cauza unei probleme medicale pe care ar trebui să o investighezi.

1. Ești obosită deși ai dormit suficient

Gândește-te cât de mult dormi în comparație cu cât de epuizată te simți. Dacă dormi șapte pană la nouă ore pe noapte, dar totuși te simți complet epuizată a două zi, asta ar putea fi cu siguranță un semn că se intamplă ceva mai grav. Acesta este probabil cel mai important simptom de oboseală cronică, o boală gravă care vă face să vă simțiți epuizate indiferent de cât de mult dormiți. Urmăriți-vă somnul și simptomele cel puțin o săptămană pentru a vedea dacă suferiți de oboseală cronică. Dacă da, consultați un medic.

2. Te simți rău des

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, vei observa că te vei simți amețită mai des fără să existe nici un motiv. Cu toate acestea, senzația de durere și oboseală permanentă nu ar trebui să fie niciodată normală. Dacă ai astfel de stări, ar trebui să consulți un medic de specialitate, deoarece poate fi simptom al mai multor afecțiuni.

3. Te simți epuizată de luni de zile

Gândește-te cât timp te-ai simțit destul de obosită înainte să cauți un articol ca acesta? Au fost pur și simplu câteva zile, sau mai multe săptămani sau chiar luni? Dacă simți că epuizarea nu se termină niciodată, ar putea însemna că se intamplă ceva mai grav și acest lucru ar putea varia de la oboseală cronică la o altă boală mai gravă. Ține cont de orice alte simptome pe care le ai și consultă un medic.

4. Nu te poți concentra

Știi că vei avea doar câteva ore de somn și că, a două zi, nu te vei putea concentra deloc? Încețoșarea creierului este un efect al lipsei de somn, dar dacă simțiți că în mod constant această epuizare, indiferent de ce, este un semn că se întamplă ceva mai grav. Acesta este un alt simptom care va poate duce cu gândul la oboseală cronică însă poate fi totodată un semn că ești deprimată. Unul dintre cele mai frecvente simptome ale depresiei este epuizarea. De fapt, oamenii de multe ori nu își dau seama că sunt deprimați pană când nu consultă un medic.

5. Îți este tot timpul sete

Dacă ai observat că, pe lângă faptul că ești obosită tot timpul, ești totodată însetată, poate ar trebui să te gândești să vezi un doctor. Ambele ar putea fi simptome ale diabetului – de fapt, oboseală este adesea primul simptom al diabetului pe care oamenii îl observă. Un alt simptom comun care trebuie luat în considerare este urinarea frecventă.

6. Cei din jur se plâng întotdeauna de sforăitul tău

Uneori sforăitul este doar enervant-și alteori este semnul unei probleme medicale. Se plânge cineva de zgomotul pe care îl faci în timpul somnului? Dacă da, ai putea avea apnee în somn, o tulburare care provoacă respirație superficială și pauze lungi în respirație în timpul somnului. Aceste pauze pot duce adesea la sforăit sau tușe.

7. Simți că ai putea leșina în orice moment

Dacă vă simțiți întotdeauna foarte somnoroasă și că va vine să leșinați puteți avea insuficientă renală sau puteți suferi de oboseală . În cazul insuficientei adrenale, glandele suprarenale nu functionează bine și corpul dumneavoastră nu produce suficient cortizol. Acest lucru vă face să vă simțiți obosite și capriciose, și poate duce la pierderea în greutate, dureri abdominale, diaree și hiperpigmentare.

8. Ai amețeli și dureri de cap

Dacă simți că ești mereu obosită și, de asemenea, te simți de obicei amețită cu dureri de cap, poți fi anemică. Anemia este o afecțiune în care sângele nu are suficiențe globule roșii și poate duce la oboseală gravă. Poate provocă, de asemenea pe perioade grele, senzație de frig tot timpul, unghii fragile și palpitații ale inimii.

Citește și:
Cum știi dacă organismul tău produce prea mult estrogen? Citește mai departe!

Text: Andreea Pacioras
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet