Școala exclusiv online, posibilă doar într-o anumită situație. Explicațiile ministrei Monica Anisie

Școala exclusiv online nu va fi o variantă disponibilă tuturor elevilor, a declarat ministra Educației, Monica Anisie, explicând cine sunt cei cărora li se poate aproba totuși studiul de acasă.

Școala exclusiv online, posibilă doar într-o anumită situație. Explicațiile ministrei Monica Anisie

Școala exclusiv online, fără a merge fizic într-o unitate de învățământ, va fi posibilă doar pentru copiii care suferă de boli cronice sau pentru cei care au în familie persoane din categorii de risc, a declarat ministra Educației, Monica Anisie. Aceasta a vorbit pentru postul de televiziune Digi24 despre situațiile în care se poate opta pentru studiul de acasă.

Astfel, pentru ca elevii să se califice să urmeze școala exclusiv online, spune Anisie, „părintele trebuie să evalueze starea de sănătate a membrilor de familie și, dacă părintele consideră că este o situație care ar putea să genereze o boală suplimentară pentru membrii familiei, poate opta pentru învățarea online. Am experimentat deja acest lucru în perioada pregătirii pentru examenele naționale”.

Pentru a urma școala exclusiv online, elevii trebuie să prezinte o adeverință de la medicul de familie. „Este suficient să anunțe școala că are un caz de îmbolnăvire în familie și să prezinte un document în acest sens, pentru că există posibilitatea ca fiecare să aleagă varianta statului acasă, însă Ministerul Sănătății a prevăzut acest lucru, că vor putea desfășura activitățile educaționale în sistem online. Prin urmare, școala trebuie să asigure posibilitatea de a continua învățarea de acasă”, a mai declarat Monica Anisie.

Ministra a subliniat și faptul că, fiind vorba despre elevi cu boli cronice, cei mai mulți dintre ei au deja astfel de certificate din partea medicilor.

Școala exclusiv online nu este posibilă, însă, pentru elevii sau părinții care doar își doresc această opțiune, fără a avea un fundament medical care să arate riscurile la care ar fi supuși membrii familiei în urma infectării cu coronavirus. „Deocamdată, normele permit părinților care au în familie persoane cu un anumit risc de îmbolnăvire să solicite unității de învățământ continuarea învățării de acasă. Fie dacă este copilul bolnav și va fi expus riscului, sau în familie există riscul ca o persoană care ar putea să fie sub riscul accentuării îmbolnăvirii”, a spus Anisie.

Citește și:
OFICIAL: măsurile pentru redeschiderea școlilor, publicate de Ministerul Sănătății

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet