Câți copii s-au îmbolnăvit de Covid-19, cu aproape două săptămâni înainte de începerea școlii? Anunțul lui Nelu Tătaru

În așteptarea deschiderii școlilor de pe 14 septembrie, autoritățile iau în calcul mai multe scenarii pentru a preveni îmbolnăvirile cu Covid-19.

Câți copii s-au îmbolnăvit de Covid-19, cu aproape două săptămâni înainte de începerea școlii? Anunțul lui Nelu Tătaru

După cum știm, Covid-19 nu afectează doar persoanele în vârstă sau cu boli anterioare, ci și pe tineri, și chiar copii. Cu două săptămâni înainte de începerea școlii, Ministrul Sănătății a vorbit despre categoriile de vârstă cele mai afectate. 

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat în cadrul unei emisiuni la Digi24 că „în această perioadă, prima perioadă pandemică, din cei peste 83.000 de pacienţi sau români infectaţi, 5.105 sunt copii până la 19 ani. Dintre aceştia, 1.978 sunt până la vârsta de 9 ani, iar 3.127 au între 10 și 19 ani.”

Evaluarea epidemiologică va fi încheiată pe 7 septembrie și trimisă autorităților locale, direcțiilor de sănătate publică și inspectoratelor județene, în condițiile în care începerea școlii este anunțată pe 14 septembrie. Decizia privind modul în care va fi gestionată situația va fi luată de conducerea fiecărei unități de învățământ în parte, a spus Ministrul Educației, Monica Anisie, la B1TV.

Monica Anisie a declarat următoarele: „Consiliul de administraţie propune scenariul pe care îl vor alege, propune inspectoratului şcolar şi Direcţiei de Sănătate Publică, urmând ca acestea să avizeze şi Comitetul Judeţean sau al Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă să aprobe acest scenariu. (..) Am dat în felul acesta autonomie locală, pentru că directorul unităţii de învăţământ, directorul de la DSP local pot şti cel mai bine ce se întâmplă local, nu de la nivel central să luăm pentru toată lumea aceeaşi măsură.”

Proiectul de ordin al Ministerului Sănătății care stabileşte normele pentru începerea cursurilor prevede ca băncile să fie așezate astfel încât să se poată respecta distanțarea socială. De asemenea, elevii vor trebui să poarte mască de protecție și vor fi supravegheați în pauze pentru a păstra distanța și a nu face schimb de obiecte personale. Masca va trebui purtată inclusiv de profesori și de personalul auxiliar.

Citește și:
Câți copii de vârstă școlară sunt infectați cu coronavirus și cum s-ar putea menține procentul după redeschiderea școlilor?

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet