Medicul Virgil Musta avertizează: „vor fi focare în școli”

Medicul Virgil Musta a vorbit despre apariția unor focare în școli și despre cum pot fi ținute sub control riscurile după redeschiderea învățământului în formatul clasic.

Medicul Virgil Musta avertizează: „vor fi focare în școli”

Vor fi focare în școli după 14 septembrie, a declarat medicul Medicul Virgil Musta, șeful secției Boli Infecțioase II de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, întrebat despre riscurile pe care le presupune redeschiderea învățământului în forma clasică în mijlocul unei pandemii. Astfel, acesta a declarat că putem pleca de la premisa că vor fi focare în școli, dar a subliniat faptul că este important să se evalueze riscurile în familie.

De asemenea, în privința apariției unor focare în școli, medicul a spus că riscul trebuie evaluat în fiecare școală în parte.

„Putem pleca de la premisa că vor fi focare în școli. Important este să se evalueze riscurile la nivelul fiecărei școli, dar mai important este să se evalueze riscul în familie de a se produce boli severe sau grave.”, a avertizat acesta, făcând trimitere la faptul că, deși de obicei prezentând simptome ușoare, copiii pot contribui semnificativ la răspândirea noului coronavirus.

„Aici e cheia. Dacă copiii vor face forme asimptomatice sau ușoare, să se analizeze dacă nu au factori de risc în familie.”, a mai declarat specialistul.

Medicul Virgil Musta a anunțat și că, la Timișoara, în spitalul în care lucrează, unitatea sanitară este aproape de limita capacităților sale, dar că medicii reușesc încă, în această fază, să facă față numărului de pacienți care necesită tratament.

Dincolo de subiectul apariției unor focare în școli, care generează acum, cu doar câteva săptămâni înainte de apariția anului școlar, dezbateri în toate țările din lume afectate de coronavirus, medicul a subliniat importanța prevenirii noilor cazuri de infectare.

„În situația de față, până să avem un vaccin, soluția este să prevenim îmbolnăvirea, astfel încât numărul de cazuri să nu fie foarte mare. Altfel, vom ajunge într-o situație critică, așa cum a fost în Spania, Franța Italia, care, chiar cu un sistem medical performant, nu au făcut față numărului foarte mare de solicitări.”

Citește și:
Categoriile de persoane care vor fi testate prioritar pentru coronavirus, conform INSP

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video