Epidemia de coronavirus a încetinit, anunță Organizația Mondială a Sănătății

Epidemia de coronavirus se răspândește mai încet acum, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății. Doar două zone de pe glob au încă creșteri rapide ale cazurilor noi.

Epidemia de coronavirus a încetinit, anunță Organizația Mondială a Sănătății

Epidemia de coronavirus a ajuns să totalizeze peste 24 de milioane de cazuri în întreaga lume, însă OMS (Organizația Mondială a Sănătății) a anunțat marți că ea a încetinit în termeni de răspândire în majoritatea regiunilor, dar mai ales pe continentul american.

Cele mai recente date despre epidemia de coronavirus arată că săptămâna trecută au fost raportate la nivel mondial peste 1,7 milioane de cazuri noi de infectare, și 39.000 de decese, dar aceste numere, oricât de mari ar părea și oricâte tragedii individuale reprezintă, tot înseamnă o scădere procentuală de 5% a cazurilor, dar și o scădere cu 12% a numărului de decese comparativ cu săptămâna dinaintea acesteia.

Epidemia de coronavirus a înregistrat această încetinire a răspândirii în toate regiunile, cu excepţia Asiei de Sud-Est şi a estului Mediteranei. Chiar și în România s-a constatat o scădere în ultima săptămână, 17-23 august, a raportat Institutul Național de Sănătate Publică.

Continentul american rămâne cel mai afectat de epidemia de coronavirus, înregistrând jumătate din numărul de noi cazuri de infectare și 62% dintre decesele semnalate săptămâna trecută. Cu toate acestea, și acolo s-a constat o scădere a intensității răspândirii, cu 11% pentru cazurile noi și cu 17% pentru numărul de noi decese.

Creșteri ale răspândirii au fost raportate în Caraibe, explicabile prin reluarea turismului în mai multe țări, iar în Asia de Sud-Est a fost înregistrată o creştere cu 4% a cazurilor noi şi a deceselor.

Nici în Europa epidemia de coronavirus nu mai face ravagii – deși numărul de cazuri noi din estul Mediteranei a crescut cu 4%, însă numărul deceselor a scăzut (cu 5%), ceea ce duce la concluzia că continentul raportează cea de-a șasea săptămână de scădere. Numărul de noi decese a scăzut cu 12%, cu toate că unele țări europene au înregistrat creșteri accentuate, cum este cazul Spaniei, unde acestea au crescut cu 200%. Ieri, în România, s-a înregistrat, de asemenea, un record al deceselor zilnice.

Citește și:
DA, te poți reinfecta cu coronavirus. Ce au descoperit cercetătorii?

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video