Sa vorbim despre interventiile chirurgicale de marire a sanilor

Multe femei sunt preocupate de dimensiunile reduse ale sanilor lor, congenital (cel mai adesea) sau in urma unor interventii chirurgicale (mai rar). Aceasta imperfectiune poate fi sursa unor complexe psihice majore, a neincrederii in sine, care pot influenta nefavorabil viata intima, sociala sau cariera profesionala.

Sa vorbim despre interventiile chirurgicale de marire a sanilor

Marirea sanilor cu un rezultat bun si durabil este posibila prin introducerea, sub glanda mamara, a unor “pernite” – implante umplute fie cu solutie de ser fiziologic (sare de bucatarie), gel siliconic sau o solutie coloidala (hidrogel).

In acest articol vom insista asupra interventiei chirurgicale de marire de sani cu implante siliconice sau nesiliconice care se introduc printr-o incizie efectuata cel mai adesea la nivelul areolei mamare, sau in pliul submamar, in spatele glandei mamare, (in fata sau in spatele muschiului pectoral mare).

O tehnica avansata, practicata in Centrul Medical ProEstetica permite plasarea inciziei la nivelul areolei mamare. Aceasta, spre deosebire de incizia in pliul submamar, se vindeca aproape fara a lasa urme! Se obtine astfel un rezultat estetic dintre cele mai satisfacatoare, chiar spectaculos, mult asteptat de pacienta.

Daca sanii sunt si mici si lasati, este necesara o operatie suplimentara de ridicare si micsorare a invelisului de piele, urmata de operatia de implantare propriu-zisa in cadrul aceleiasi interventii chirurgicale. Este posibil, dar nu obligatoriu, ca dupa o asemenea operatie sa fie imposibila alaptarea pe cale naturala. Vindecarea post-operatorie, daca nu au intervenit complicatii, este completa in interval de 2 pana la 4 saptamani dar revenirea in sanul familiei si societatii se poate face dupa 1-4 zile.

Disputa implante mamare “pro sau contra?” s-a clarificat dupa multe studii efectuate in majoritatea tarilor dezvoltate ale lumii (SUA, Germania, Italia, Danemarca) dupa experienta acumulata pe parcursul a cativa zeci de ani de practica medicala. Cu alte cuvinte, putem afirma fara nici o urma de indoiala ca astazi interventia de augmentare mamara este una dintre cele mai sigure operatii!

Este insa foarte important ca implantele folosite de chirurg sa fie de cea mai buna calitate, furnizate de companii de prestigiu. De asemenea, chirurgul dumneavoastra, in aceeasi masura artist si om de stiinta, va va lamuri asupra tipului de implant, marimii, formei care vi se potriveste cel mai bine, in functie de rezervele anatomice individuale. Tot el va va explica posibilele riscuri si complicatii si felul in care ele pot fi evitate (putin probabil sa se produca).

In mod curent, operatia de marire a sanilor cu implante siliconice sau nesiliconice se practica in majoritatea tarilor lumii, inclusiv in Romania Si aceasta deoarece nimeni un poate rapi doamnei de langa noi libertatea de a fi frumoasa!

Material realizat de Prof. Asociat Dr. Dana Jianu, Medic primar chirurgie plastica-estetica si Doctor in Stiinte Medicale de la Centrul Medical ProEstetica

Centrul Medical ProEstetica
www.proestetica.ro
Str. Tudor Stefan nr. 38-40, sector 1, Bucuresti,
Tel.: 021-2305200, 021-2317795, 0722525965, 0788457570
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet