(P) Stil de viață sănătos: super simplu cu 3 superalimente d’aucy

(P) Stil de viață sănătos: super simplu cu 3 superalimente d’aucy

Într-o lume imprevizibilă, guvernată de decizii rapide și de programe din ce în ce mai aglomerate, alimentația fiecăruia dintre noi este unul dintre primele aspecte care are de suferit. Din cauza lipsei de timp, ne găsim frecvent în ipostaza de a mânca alimente nesănătoase, foarte procesate, ce conțin ingrediente nocive, doar pentru că ne oferă o alternativă la îndemână, ce nu necesită prea mult efort.

Deși nu resimțim efectele asupra organismului imediat, acestea reprezintă un risc considerabil pe termen lung. Kilogramele în plus, stările de oboseală permanente și căderea părului sunt printre primele semnale de alarmă pe care corpul ni le arată pentru a-i conștientiza suferința și a face o schimbare, însă cei mai mulți dintre noi le ignorăm, deoarece nu reușim să găsim alte soluții care să se potrivească stilului de viață alert.

Nu trebuie, însă, să ne descurajăm. Astăzi vă prezentăm câteva rețete rapide, sănătoase, dar, mai ales, foarte gustoase! Pentru acestea vom folosi alimentele din gama Superfoods de la d’aucy: quinoa, grâu spelta și soia pregătite Al Vapore, gata pentru a fi folosite oricând, fără să necesite gătire în prealabil.

Quinoa

Apreciată pentru valoarea nutrițională, foarte bogată în proteine și în fibre, quinoa reprezintă varianta ideală pentru o masă rapidă și sățioasă. Boabele sale sunt foarte hrănitoare și ușor de digerat și pot fi folosite atât în diverse combinații de salate, cât și în preparate mai sofisticate, precum Burgerul cu Quinoa pregătit de Chef Scărlătescu. Găsiți aici rețeta

Grâu spelta

Grâul spelta este rudă cu grâul comun, fiind o cereală străveche cultivată de egipteni și celți. Are un gust deosebit, semănând cu cel de nucă și aduce beneficii excepționale organismului, fiind bogat în vitamine, calciu și fier. Este un aliment foarte versatil, ușor de integrat, nu numai  în preparatele obișnuite, dar și în deserturi.

Cum prima masă a zilei este considerată cea mai importantă, vă invităm să descoperiți rețeta de Granola cu grâu spelta pregătită de Chef Scărlatescu, un mic dejun delicios, rapid și foarte nutritiv. Puteți viziona rețeta aici

Soia

Unul dintre alimentele preferate ale celor care urmează o dietă vegetariană, soia este considerată o plantă foarte benefică organismului, deoarece scade nivelul colesterolului și crește nivelul de energie, având proprietăți anticancerigene și antioxidante. În plus, asigură un aport ridicat de proteine și de fibre, fiind alegerea ideală pentru o masă ușoară și sănătoasă. Chef Scărlătescu propune o rețetă delicioasă de paste de orez cu boabe de soia, pe care o puteți savura acasă, în parc, sau la birou, pentru un prânz de excepție. Vă puteți convinge urmărind rețeta aici .

Aceste recomandări sunt doar câteva dintre preparatele sănătoase și versatile care pot fi pregătite cu alimentele din gama Superfoods de la d’aucy. Pentru mai multe idei, vizitați site-ul http://daucy.ro/, secțiunea Rețete Gourmet și descoperiți cât de simplă și de gustoasă poate fi o alimentație sănătoasă, departe de toate dezavantajele consumului de mâncăruri procesate, pline de conservanți.

 

Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet