Homeopatia, alternativa neglijata

Este ingrijorator faptul ca pastilele sau chiar antibioticele au devenit ca niste bomboane pe care le administram copiilor, imediat cum incep sa... tuseasca. Tratametele homeopatice reprezinta alternativa si iti si spunem de ce!

Homeopatia, alternativa neglijata

Exista o prejudecata cum ca homeopatia nu poate trata la fel de bine ca medicina conventionala, parintii fiind destul de sceptici in ce priveste tratarea copiilor cu ajutorul acesteia. In plus, parintii trebuie sa acumuleze informatii pentru a sti cum se pot folosi de aceasta alternativa si cum pot obtine beneficiile oferite de remediile homeopatice. Si atunci, din lipsa de timp, din comoditate sau obisnuinta, medicina clasica este cumva mai la indemana.

Totusi, nu putem ignora faptul ca homeopatia trateaza omul, nu boala, si ca americanii o iau din ce in ce mai in serios (si de la ei invatam multe, fie ca recunoastem sau nu), terapiile homeopatice avand in ultimul timp cea mai mare crestere dintre tratamentele cu vanzare directa. Dr. Cristina Bogdan, de la Naturopathya Med, ne spune ca „cei mici raspund foarte bine la tratamentul homeopatic deoarece organismul lor este mai curat, mai putin influentat de efectele nocive ale stilului de viata si de alimentatie, iar memoria celulara nu le este afectata de mecanisme parazite de adaptare'.

Remediile homeopate actioneaza bland asupra organismului, iar acest lucru, in special in cazul copiilor, este un avantaj extraordinar! Dr. Bogdan adauga ca acestea „nu se adreseaza doar simptomelor bolii (febra, tuse, durere etc.), ci intregului organism, cu toate manifestarile sale fizice, psihice si emotionale. De multe ori, un tratament prescris unui copil cu o afectiune respiratorie duce si la rezolvarea constipatiei cronice sau a eruptiilor cutanate si asa mai departe… Homeopatia foloseste remedii preparate din plante, minerale, produse biologice, care in starea lor pura induc omului sanatos simptome asemanatoare bolii, iar sub forma de dilutie homeopata ofera vindecarea acestor manifestari.

Homeopatia obtine vindecarea utilizand drept remediu substante similare celor care produc simptomele bolii, iar medicina clasica ofera remedii contrarii de lupta, impotriva manifestarilor organismului si nu pentru sprijinirea vindecarii acestuia'. Sa nu fim intelesi gresit! Nu atacam medicina conventionala, departe de noi, dar nu este rau sa ne gandim de doua ori inainte de a ne indopa copiii cu pastile de la primul stranut, cand exista si o varianta alternativa.

OK, cand capacitatea de protejare si de vindecare este depasita, du-ti copilul direct la pediatru (nu ii da ce consideri tu ca este bine), dar in fazele incipiente de boala, homeopatia vine cu solutii blande care echilibreaza organismul. Dr. Cristina Bogdan ne explica una dintre greselile frecvente pe care parintii le fac din panica: „Tratatarea febrei si scaderea acesteia sub 38°C incetineste reactivitatea organismului si intarzie vindecarea (chiar daca medicul si parintii sunt linistiti ca nu mai are copilul febra), deoarece febra pana la 38-38,5° este benefica pentru productia de anticorpi, fiind recomandat a se scadea doar febra grava, periculoasa, de peste 39°C. De exemplu, o febra care creste brusc si este insotita de agitatie raspunde la dilutia cu aconitum, dar febra care creste lent si este acompaniata de stari de imobilitate raspunde la belladona.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet