Ce spune Raed Arafat despre regulile care trebuie respectate la frizerii și la stomatolog după 15 mai

Secretarul de stat Raed Arafat a făcut câteva precizări la felul în care vom putea merge la frizerii, saloane și cabinete stomatologice după 15 mai.

Ce spune Raed Arafat despre regulile care trebuie respectate la frizerii și la stomatolog după 15 mai

După cum știm, pe 15 mai România va ieși din starea de urgență și va intra în starea de alertă, în contextul pandemiei de coronavirus. Asta înseamnă o relaxare a restricțiilor de până acum, iar printre măsuri se numără ridicarea restricțiilor de circulație în afara locuinței, deschiderea frizeriilor, saloanelor și cabinetelor stomatologice. Dar asta nu înseamnă că lucrurile se vor întoarce la cum erau înainte.

„La frizerie, prima regulă va fi programarea. Nu vom mai putea merge să stăm într-o sală de aşteptare, să aşteptăm să termine o persoană şi apoi să ne ia pe noi. Trebuie să fim programaţi. Ajungem mai devreme, ne plimbăm puţin. Am pierdut programarea, ne reprogramăm. La fel şi la cabinetele stomatologice. Cu programare, fără săli de aşteptare pline”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat la Realitatea Plus.

De asemenea, Arafat a mai precizat și că o altă măsură care se poate lua este măsurarea temperaturii persoanelor înainte de a li se permite accesul. „Este posibil ca la intrare să ni se ia temperatura. Dacă ai peste 37 de grade, nu mai intri. Dacă tuşeşti sau eşti vizibil bolnav, nu mai intri acolo. Când eşti mai sănătos, te întorci”.

Pentru că medicul stomatolog intră direct în contact cu cavitatea bucală, acesta va trebui să poarte o mască cu un grad mai ridicat de protecție. 

Raed Arafat a mai vorbit și despre protejarea celor care lucrează în companii cu un număr mare de angajați: „Sunt două posibilităţi. Acolo unde angajaţii sunt în număr foarte mare, se poate investi într-un scanner, ca la aeroport. Dacă numărul angajaţilor care intră este foarte mic, putem să avem un termometru digital de mână, care costă 20 de euro”. Secretarul de stat a spus și că măsurarea temperaturii nu este o măsură extrem de anevoioasă: „Luarea temperaturii celor care intră nu este greu de făcut. Şi mie, când intru în minister, mi se ia temperatura. Azi am intrat la Ministerul Justiţiei şi acolo a fost o persoană la intrare care mi-a luat din nou temperatura.”

Citește și:
Declarația pe proprie răspundere a fost modificată din nou. Care sunt schimbările?

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet