Care esta țara europeană care a încadrat România în zona roșie

O nouă țară europeană impune restricții de călătorie cetățenilor români, în contextul creșterii numărului de cazuri de persoane infectate cu coronavirus.

Care esta țara europeană care a încadrat România în zona roșie

Conform unui comunicat transmis ieri de Ministerul de Externe, toate persoanele care călătoresc din România în Belgia vor trebui să intre în autoizolare și să facă un test de depistare a Covid-19, care va fi efectuat la sosire de către autoritățile belgiene.

„Conform noilor măsuri, începând cu data de 26 august a.c., întreg teritoriul României a fost încadrat în zona roșie. Astfel, toate persoanele care sosesc în Regatul Belgiei din orice regiune a României trebuie să intre în autoizolare și să efectueze un test molecular PCR pentru depistarea infecției cu COVID-19, după sosirea în această țară”, se arată în comunicat.

De asemenea, începând cu 1 august, cei care intră pe teritoriul belgian sunt obligați să completeze în 48 de ore înainte de a ajunge în Belgia formularul Passenger Locator Form, care poate fi găsit online. Excepție fac persoanele care călătoresc pe alte rute decât aeriană sau navală și care rămân pe teritoriul Belgiei pentru maximum 48 de ore (inclusiv în scopul tranzitului).

Belgia nu este prima țară care să supună cetățenii români la restricții de călătorie. Începând cu 28 iulie, autoritățile din Grecia au cerut turiștilor români prezentarea unui test Covid-19 negativ efectuat cu maximum 72 de ore înainte de intrarea în Republica Elenă.

Printre celelalte țări care au încadrat România în zona roșie se numără Cehia, Austria, Cipru, Danemarca, Elveția, Italia, Slovenia, Marea Britanie, Olanda, Ungaria. 

Numărul de noi cazuri de coronavirus este în continuă creștere, iar în unele țări situația riscă să devină din nou dramatică. Franța, de exemplu, a raportat 4.711 noi îmbolnăviri în ultimele 24 de ore, cele mai multe din luna martie – atunci când s-a atins vârful – și până acum. România are o rată de infectare de 87,9 în ultimele două săptămâni, ocupând astfel locul patru în Europa, după Spania, Malta și Luxemburg.

Citește și:
Când se vor deschide restaurantele. Declarațiile lui Klaus Iohannis

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet