Când și în ce condiții s-ar putea redeschide sălile de sport

Gabriel Toncean, preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, spune că redeschiderea sălilor de fitness ar putea avea loc la 15 iunie.

Când și în ce condiții s-ar putea redeschide sălile de sport

Deși autoritățile încă nu au luat o decizie clară asupra redeschiderii sălilor de fitness, Gabriel Toncean, preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, spune că acest lucru s-ar putea întâmplă la 15 iunie.

Această afirmație vine în urma unei întâlniri pe care Toncean a avut-o cu mai mulți reprezentanți aisălilor de culturism şi fitness, dar și cu ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe.

 „Părerea mea personală, nu are legătură cu ceea ce transmit autorităţile, este că e posibil ca după 15 iunie să fie deschise aceste săli. A fost un grup de oameni de afaceri care au mai multe săli, dar şi individuali, am înţeles că vor să se constituie în asociaţie sau patronat. Cert este că găsim deschidere şi vrem să facem un lucru bun împreună”, a declarat Gabriel Toncean.

Însă, chiar dacă sălile de sport se vor redeschide după 15 iunie, administratorii vor trebui să respecte o serie de măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness spune că printre acestea s-ar număra interzicea folosirii aerului condiționat, dar și dezinfectarea constantă a aparatelor. „Bineînţeles că va fi nevoie şi de respectarea unor restricţii necesare. Spre exemplu, neutilizarea aparatelor de aer condiţionat în săli, pentru că geamurile rămân închise, expectoraţiile, saliva se depune pe aparate şi nu ai timpul fizic să le dezinfectezi. Din punctul meu de vedere, obligatoriu ar fi şi dezinfectarea tuturor aparatelor după fiecare utilizare. Chiar reprezentanţii sălilor au făcut această propunere”, a declarat Gabriel Toncean.

Preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness mai spune si că sportivii din lotul național ar urma să intre în cantonament în luna august.

„Deocamdată sportivii afiliaţi la federaţie se antrenează în regim propriu, fiecare cum poate, cum se descurcă. Le-am oferit varianta unui cantonament în luna august, sperăm ca până la acea dată să putem să ne desfăşurăm activitatea în condiţii normale, pentru că ne aşteaptă un sfârşit de an foarte greu”, a declarat Gabriel Toncean, potrivit Agerpres.

Citește și:
Terasele vor rămâne închise, afirmă premierul Ludovic Orban

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet