4 aplicatii perfecte pentru pasionatii de jogging

Indiferent ca te pregatesti pentru primul tau semimaraton sau doar vrei sa iti intri in forma, un program de antrenament este esential pentru a avea succes.

4 aplicatii perfecte pentru pasionatii de jogging

Nu stii cum sa incepi? Iata 4 aplicatii gratuite care iti ofera idei de antrenament pentru a reusi sa iti atingi obiectivul.

1. Runkeeper

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci la deschiderea aplicatiei este sa iti setezi un obiectiv, indiferent ca este vorba de mers sau de alergat. Apoi trebuie sa iti alegi distanta (aplicatia are foarte multe optiuni, chiar si un tip de alergare pentru copii) si datele. Exista planuri pentru fiecare obiectiv pe care ti-l propui. Daca vrei sa te antrenezi pentru un anumit maraton exista costuri speciale, in functie de cel pe care il alegi.

2. Nike + Running

Acesta este un program care se bazeaza pe distanta si pe nivelul aptitudinii tale si este optimizat pentru alergari de weekend. In aceasta aplicatie vei gasi mai multe programe, in functie de distanta. Poti alege nivel incepatator, mediu sau avansat, iar apoi aplicatia iti va pregati un program zilnic de antrenament, care include si zilele de pauza sau zile in care trebuie sa faci un alt sport, de exemplu sa inoti, sa mergi cu bicicleta sau sa faci yoga.
Fiecare zi de alergat va avea un anumit obiectiv, dar durata cursei tine doar de tine. Programul va fi dezvoltat pentru 12 saptamani.

3. MapMyRun Trainer powered by Under Armour

Echipele de la MapMyRun si Under Armour s-au unit pentru a aduce programe de antrenament gratuite, facute pentru olimpicii, pentru diferite distante. In programul de semimaraton poti alege mai multe variante printer care ,,Walk-Run', ,,Couch to Half' in functie de nivelul tau. Dupa ce ti-ai ales programul, alege-ti o zi in care sa alergi mai mult, cate alergari ai vrea sa ai in fiecare saptamana si datele tale. Aplicatia analizeaza fiecare alergare si iti va spune cum trebuie sa faci acest antrenament (de exemplu: mergi doua minute, alearga trei, repeta).

4. MY ASICS Run Training

La fel ca in cazul celorlalte aplicatii, si aici ai mai multe optiuni pentru distanta. In functie de alegerea ta, programul iti va crea un plan personal. Seteaza-ti datele – timpul si experienta anterioara (daca ai mai alergat), varsta, sexul, obiectivul de timp si apoi ti se va configura un plan pe baza acestor informatii. Acesta se va adapta in functie de tine, de cat alergi si fiecare zi va avea un nou obiectiv alaturi de instructiuni.

Foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet