Gucci a decis să iasă din sistemul oficial de modă

Casa italiană Gucci tocmai a anunțat că nu mai ține cont de calendarul oficial de prezentări de modă. Află ce a spus Alessandro Michele, designerul casei, despre viitorul brandului Gucci.

Pandemia a cutremurat toată industria modei, astfel încât branduri mari sau mici reevaluează sistemul din care fac parte. Să nu uităm că Saint Laurent a fost prima casă de modă care a anunțat că nu va mai participa la Săptămâna Modei pentru a-și prezenta colecția de toamnă-iarnă 2021 (fie aceasta organizată și online) iar Dries Van Noten, cunoscutul designerul belgian, a făcut o scrisoare deschisă care propune schimbări majore în ceea ce privește numărul colecțiilor dintr-un an, dar și sistemul de reduceri.

Alessandro Michele, designerul Gucci, adorat de toate vedetele, a reflectat pe timpul izolării acasă la el, la Roma, ce este mai bine de făcut de acum înainte cu brandul pe care îl conduce. De la începutul lunii mai, Michele a publicat o serie de posturi, ca un soi de jurnal, pe contul de Instagram al casei Gucci, unde explică decizia pe care a luat-o, și anume de a prezenta doar două colecții pe an, adică vrea să încetinească ritmul alert la care ajunsese toată industria modei înainte de pandemie.

„Voi renunța la sezonalitate și la show-uri de modă pentru a recâștiga o nouă cadență, mai apropiată de ceea ce simt.” Tot Alessandro Micehe a scris în aceeași serie pe Instagram, că a luat decizia de a „construi un nou drum, departe de deadline-uri.” Pe scurt, asta înseamnă detronarea programului tradițional de prezentări ale colecțiilor cruise, pre-fall, primăvară-vară, toamnă-iarnă, care erau de fapt mult prea multe și împiedicau designerii de a fi creativi.

Michele a promis că: „Ne vom întâlni doar de două ori pe an, ca să vă împărtășesc capitolele unei noi povești.” Așadar, se anunță un univers creativ diferit pentru Gucci, dar și pentru întreaga industrie a modei.

În concluzie, este important să urmărim cine se mai alătură acestei inițiative. Pentru moment, LVMH, cel mai mare grup de lux din lume care deține case de modă precum Louis Vuitton, Dior, Fendi, Celine nu a anunțat încă nimic.

Citește și:
Ce se întâmplă cu discount-urile și cu sezoanele de modă după pandemie?

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din fashion