Cele mai importante momente de la Săptămâna Modei de la Londra

Află care au fost cele mai importante prezentări din cea de-a patra zi a Săptămânii Modei de la Londra.

Află tot ce trebuie să știi despre colecțiile primăvară-vară 2020 prezentate la Săptămâna Modei de la Londra!

Roksanda

Roksanda Ilinčić propune ținute romantice a căror culori vibrante reușesc să anime publicul și să însenineze ploioasa zi londoneză. Paleta cromatică aduce omagiu picturilor lui Mary Weatherford, îndeplinind în totalitate criteriile designerului și anume îmbinarea arhitecturii cu arta și moda.

Erdem

Într-una dintre cele mai mari grădini private ale Londrei, publicul s-a adunat pentru prezentarea colecției de primăvară/vară 2020 Erdem. Dat fiind faptului că designerul Erdem Moralioglu a obișnuit publicul cu figurile istorice pe care acesta le ia ca punct de reper în demersul inspirațional al colecției, este de la sine înțeles că ceea ce urmează să prezinte denotă inspirație dar și educație. Astfel acest sezon, designerul se lasă inspirat de către actrița italiană de filme mute, care mai apoi a ajuns să fie agent comunist, pe nume Tina Modotti (decesul acesteia este în continuare un mister). Pozele în care se observă demersul vieții și schimbările vestimentare radicale, de la rochia victoriană, glamourul avangard, iar mai apoi îmbrăcămintea militărească, sunt punctul de plecare al acestei colecții. Astfel rezultatul a fost unul spectaculos, dramatic și îndrăzneț, cu o paletă cromatică inspirată din timpul petrecut de Tina în Mexic și diferitele imprimeuri care împreună au conturat o atmosferă incitantă.

J.W. Anderson

Trecem de la Grays Inn, la vestitul Bloomsbury unde ne așteaptă JW Anderson, care a pregătit ceva mult mai glamoros spre deosebire de sezonul trecut. Defilând printre instalațiile artistei Liz Magor, modelele redau alături de cadru tensiunea dintre tradiție și inovație. Designerul introduce detalii din cristale și reinterpretări de sutiene ce par a fi făcute din frânghii prețioase. Sofisticarea și eleganța se regăsesc în fiecare dintre cele 42 de tinute prezentate, dovedind cât de mult a evoluat designerul de la un ritm de creație alert și confuz, la unul mai precis și rafinat dar în care se regăsește totuși semnătura lui.

Christopher Kane

Christopher Kane vine cu ceva mai îndrăzneț. Fiind deja cunoscut faptul că acesta abordează teme sexuale, considerând că plăcerile sunt cele ce ne conduc și, lipsit de orice tabu, acesta crează o colecție a cărui concept îmbină de data aceasta sexul cu natura, încurajându-ne pe toți să fim intimi cu aceasta… Concept ce vizează o problemă majoră a zilelor noastre. Kane prezintă rochii mini pe care e imprimat cerul înnorat, paltoane din vinyl înflorate și hanorace cu print cosmic.

Burberry

Ultimul dar nu cel din urmă, cel cărui prezentare a închis cea de a patra zi de Fashion Week, a fost Riccardo Tisci, cu vestea că Burberry și-a redus amprenta de carbon. La nivel vestimentar, Tisci face o globalizare a stilului, creând o colecție care îmbină proveniența sa italiană cu minuțiozitatea căpătată în urma experienței sale la Givenchy. Designerul susține că imprimeul în carouri și clasicul trench sunt și vor rămâne pentru totdeauna semnătura brandului Burberry, însă pentru a evolua este necesară explorarea unor zone diferite. Oamenii își schimbă gusturile, astfel moda trebuie să se adapteze.

Citește și:
10 momente care au scris istorie la New York Fashion Week Primăvară/Vară 2020

Text: Paula Popa
Foto: Imaxtree

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din fashion