Știai că aceste lucruri îți pot distruge pielea?

Cu toate știm că nu ar trebui să fumăm pentru a avea o piele cu aspect sănătos, și ar trebui să ne protejăm de razele nocive ale soarelui. Aceștia nu sunt singurii inamici ai pielii tale!

Știai că aceste lucruri îți pot distruge pielea?

Uite câteva exemple surprinzătoare, de lucruri care îți pot distruge pielea:

1. Ai grijă la geamuri

Gândește-te de două ori atunci când aplici crema cu protecție solară doar pentru momentele când stai la plajă. Este necesar să o folosești și când stai în interior și crezi că ești ferită de atingerea soarelui. Razele UV pot pătrunde și prin geamuri!

2. Ai grijă de ochelarii tăi

Porți ochelari de vedere sau de soare? Curăță-i în mod regulat, și nu numai lentilele. Murdăria ajunge imediat pe rame, se poate transfera foarte ușor pe pielea ta, și îți poate cauza probleme!

3. Fii atentă cu telefonul mobil

Acesta este un alt lucru care poate cauza probleme ale tenului. Dacă îți apropii telefonul de față și atingi constant ecranul, sigur nu este destul de curat. Folosește șervețele pentru a-ți menține atât fața, cât și telefonul curat!

4. Schimbă frecvent fețele de pernă

Îți schimbi frecvent fețele de pernă? Murdăria se impregnează în acestea atunci când dormim, lucru care duce la apariția bacteriilor. Dacă nu schimbi constant fețele de pernă, vei transfera murdăria înapoi pe fața ta.

5. Nu mânca alimente care conțin mult zahăr

Zahărul este foarte dăunător pentru pielea ta. Acesta scade nivelul de colagen care menține aspectul sănătos al pielii. Dacă ești o iubitoare a dulciurilor, ai grijă! Acest lucru îți poate distruge pielea.

6. Ai grijă cu aerul condiționat

Aerul condiționat poate fi foarte folositor atunci când temperaturile cresc, dar vine la pachet și cu deshidratarea tenului. Același efect îl poate avea și încălzirea centrală – încearcă să scazi temperatura cu câteva grade!

7. Nu ignora exercițiile fizice

Dacă ai un job sedentar, tinzi să sări peste antrenamentele sportive. Sportul este foarte bun pentru pielea ta, așa că ia în considerare un abonament la sala de fitness. În acest fel vei elimina toxinele din corpul tău!

Citește și:
9 trucuri utile pentru a te trezi mai frumoasă

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din beauty